A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük (40 perc).
Az aszalt sárgabarackot apróra daraboljuk, majd narancslébe áztatjuk (20 perc).
Összekeverjük a töltelék hozzávalóit.
Mikor a tésztánk megkelt, vékonyra kinyújtjuk és egyenletesen bekenjük a töltelékkel. Felcsavarjuk, mint a bejglit. Középen hosszában félbe vágjuk és a töltelékkel felfelé fordítva összefonjuk a két rudat. Koszorú formát alakítunk belőle, a végeit összenyomjuk. Ráhelyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre és 40 percig pihentetjük.
180°C-on 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A sárgabaracklekvárt jól felmelegítjük (kenhető állagú legyen), majd még frissiben bekenjük vele a kalácsot. Díszítés gyanánt szeletelt mandulával megszórjuk.
Megjegyzés:
Ha jobban rámegyünk a látványra, glazúrszálakkal még tovább díszíthetjük.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Kelt tészták |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | karácsony, újév, anyák napja,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.