Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Magyar márkák története › Globus Konzervgyár
Globus Konzervgyár
Weiss Manfréd és Bertold 1882-ben a budapesti Lövölde téren alapított húsfeldolgozó üzemet. Három évvel később a Soroksári útra költözve már Weiss Manfréd Első Magyar Konzerv- és Ércárugyár néven "polgári vásárlók számára zártak tartósított húst szelencébe".
A gyár a hadsereg részére főleg hús- és kávékonzerveket, kisebb mennyiségben pedig gyümölcs- és zöldségkonzerveket, leveskivonatokat készített (ez lett az alapja a későbbi csepeli Weiss Manfréd Műveknek). A két háború között a cég jelentősen bővült: a harmincas években megvette például a nagykőrösi Pátria Konzervgyárat, majd a kecskeméti és a szegedi konzervgyárat is. Magát a Globus márkanevet 1924-ben jegyeztették be.
Bővebben