Chapati – indiai kenyérféle
- Egy tálba beleszórjuk az indiai búzalisztet. Hozzátesszük folyamatosan a vizet, és ízlés szerint sót is. A masszát addig gyúrjuk kézzel, amíg kem&eacut tovább >>>
|
|
CsicseriborsĂł curry
- A hagymát nagy lángon kb 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon. Hozzátesszük a kb 1,5-2 cm-s darabokra felvágott paradicsomot és 1 perc múlva a 300 gramm fĹ‘tt csicseriborsót. H tovább >>>
|
|
Csirke korma
- Egy edényben 4-5 cl étolajon megpirítunk 2 apróra felvágott fej hagymát. Hozzáteszünk 4-5 cl kesudió szószt (az elkészítését lásd a Tippe tovább >>>
|
|
Hagymás baszmati rizs
- A vizet felforraljuk, majd beletesszük az elĹ‘zĹ‘leg átválogatott basmati rizst. (Kb 2 rész rizs, 3 rész víz). Nagy lángon fĹ‘zzük, de ügyeljünk a folytonos kavarásra, hog tovább >>>
|
|
Házi paradicsomszósz
- A hagymát apróra vágjuk, majd nagy lángon kb. 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon, hozzáadva az indiai édesköményt. Hozzáadunk paradicsomlét és sűr&iacut tovább >>>
|
|
Indiai basmati rizs
- A vizet felforraljuk, majd beletesszük az elĹ‘zĹ‘leg átválogatott basmati rizst. (Kb 2 rész rizs, 3 rész víz). Nagy lángon fĹ‘zzük, de ügyeljünk a folytonos kavarásra, hog tovább >>>
|
|
Indiai tea
- A forrásban lévĹ‘ vízbe beletesszük a teafüvet. (1 emberre kb. 1 evĹ‘kanállal kell számolni). Mivel a teák „nehézfiúja” a fekete tea, ezért ilyet illik has tovább >>>
|
|
Karfiol Ă©s krumpli curry
- A hagymát, a kevés gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk, majd nagy lángon kb 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon. Hozzátesszük a kb 1,5-2 cm -s darabokra tovább >>>
|
|
KesudiĂł-szĂłszos csirkemell
- Vízben fĹ‘zünk 10 percig kesudió darabokat, majd az egész masszát összeturmixoljuk. Az így született fehér szószt beleöntjük egy tűzön lévĹ‘ edény tovább >>>
|
|
Klasszikus csirke curry
- A hagymát, kevés gyömbért, zöld chilit és a fokhagymát apróra vágjuk, majd nagy lángon kb 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon.
- 300 gramm csirkemellet kb tovább >>>
|
|