Táblás csokoládéi esetében a chocoMe a liofilizálásra (fagyasztva szárításra) esküszik a gyümölcsök konzerválása terén, mivel ezek a gyümölcsök nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, és megőrzik természetességüket. A liofilizált gyümölcsök sikerét tovább gondolva jött az ötlet, hogy a chocoMe egy olyan új terméket hozzon létre, ahol ezek a természetes gyümölcsízek még hangsúlyosabban tudnak érvényesülni. Így született meg a chocoMe Raffinée ötlete, mely most került bemutatásra Magyarországon.
A gyümölcsök beborításához 65% kakaótartalmú étcsokoládét használunk: az eper természetes édességét így enyhe kesernyés ízével finoman ellensúlyozza, a meggyszemeknél pedig a hozzáadott kakaóval balanszírozzuk az ízeket. A két kiválasztott liofilizált gyümölcs nem a teljes kínálatot jelenti: a chocoMe kínálatában nemrég debütált, a világ legfinomabb mogyorójának titulált piemonte-i mogyorószemek is vékony csokoládébundába öltöznek a Raffinée kedvéért. |
„A chocoMe táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még
hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon - ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze is" - mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa.
Cukormentes chocoMe táblák
Az ősz másik nagy termékfejlesztése a chocoMe-nél a cukormentes táblás csokoládék megjelenése Magyarországon. „Nem szerettük volna elvenni cukorbetegektől, valamint cukrot nem fogyasztóktól az esélyt, hogy ők is élvezhessék termékeinket" - számolt be Mászáros Gábor a döntés hátteréről. A chocoMe cukormentes csokoládéjának alapanyagául szintén speciális belga csokoládé szolgál, mely harmónikusan telt ízvilágú, kiváló minőségű kakaóbabból (53,9% kakaó szárazanyag tartalommal) készült, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból áll. A cukormentes csokoládék októbertől elérhetőek.
Oroszországi megjelenés
Végül, de nem utolsósorban, még egy remek hír a chocoMe háza tájáról: a csokoládék mostantól elérhető már Oroszországban is. A magyar termékbevezetésekkel párhuzamosan zajlott a chocoMe oroszországi piacralépésének folyamata is. A chocoMe gyönyörű táblái szeptember elején mutatkoztak be a Hyatt Ararat szállodában moszkvai újságíróknak, bloggereknek, valamint a vállalat részt vett az óriási World Food Moscow élelmiszeripari kiállításon is, ahol óriási tetszést aratott. Kezdetben ötvenféle előre elkészített chocoMe kreációval találkozhatnak az orosz gurmék, később a választék bővülni fog.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024