Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Újabb spanyol sztárséf magyarországi főzőbemutatója

Újabb spanyol sztárséf magyarországi főzőbemutatója

Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda), a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) és az Artesano spanyol étterem jóvoltából második ízben látogatott Magyarországra igazi spanyol sztárséf- aki a szakma nagymestere is.
Megosztás Nyomtatás
Újabb spanyol sztárséf magyarországi főzőbemutatója A nagysikerű tavalyi séfkurzus után idén Enrique Sánchez Gutiérrez, a sevillai Grupo La Raza étterem chef-je tartott egyórás főzőbemutatót a sajtó képviselőinek és gasztro-bloggereknek, David Miralles (Grupo La Raza) és Bereznay Tamás (Kárpátia étterem) segítségével, amit egész napos séfkurzus követett. Naszály Éva, az Extenda igazgatója örömteli hírnek nevezte, hogy már második ízben kerül megrendezésre ilyen nagyszabású eseménysorozat, amely az andalúz kultúrát és gasztronómiát népszerűsíti, míg Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke egyenesen a „gasztronómia ünnepének” titulálta a nagysikerű programot. Kóbor Zoltán, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója kiemelte, hogy az intézményüknek is rendkívül fontos a külföldi mesterek jelenléte, hiszen a saját diákjaik és oktatóik is rendkívül sokat tanulhatnak az „élményszerű” oktatásból, legújabb gasztronómia trendekből. A programról A főzőbemutatón a mesterek egy jellegzetes andalúz ételt, ENSALADILLA-t készítettek el olívaolajjal. Egyrészt HAGYOMÁNYOSAN (tehát hogyan készíthették akár évszázadokkal korábban), illetve ÚJÍTVA, (azaz a XXI. századi modern konyhatechnológia segítségével). A második verziónál Enrique és David „olívaolaj tésztát” (Arbequina olíva olaj és tojás), „Lactolesa” habot (tej, olíva olaj, só és sherry borecet) és "zöldségrétegeket" (répa, burgonya és borsó) is felhasználtak, valamint a molekuláris gasztronómia eszközeit is. A bemutatót egész napos szakács-mesterkurzus követte, amelyre 25 neves magyarországi étterem séfje kapott meghívást. Ennek célja az volt, hogy a hazai mesterek a gyakorlatban is megismerkedhessenek a spanyol/andalúz konyha legújabb ételkészítési technikáival, trendjeivel. Elsajátítható volt itt többek között a tintahal tintájával megfestett keksz, a tradicionális Salmorejo leves fagylaltváltozata, vagy a Ferrán Adriá által útjára indított esferificación nevű eljárás is, amely során a gyümölcsök vagy zöldségek természetes levét buborékokba zárják, és amelyek a szájba érve szinte „felrobbannak”. Az ételkészítés során ismét találkozhattunk az andalúz nemzet kincseinek számító hozzávalókkal: a serrano sonkával, az olívolajjal, borecettel, vagy éppen az olajbogyóval. A bemutatót és séfkurzus ínyencvacsorák is színesítették az Artesano étteremben. További információ: Web: http://lucullus.blog.hu

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu