Ez a mottója a nemrég indult Marsbéli boltnak, amely üde színfolt a budapesti ételkiszállítók palettáján egészséges és fantáziadús menüivel. A nevével ellentétben konyhájában nem marslakók főznek, hanem olyan fiatal nők, akik szerint az evés még munka közben sem elfecsérelt idő. A piacon válogatnak a hozzávalók között, és ötletes fogásokat készítenek a munkahelyek kisebb közösségei számára.
Ha túl sok a dolgunk, gyakran spórolunk az evésre szánt időn, a főzésről nem is beszélve! Pedig számos kutatás bizonyítja, hogy ha gyorsan eszünk nem megfelelően elkészített ételeket, könnyebben hízunk, hosszú távon pedig csökkenhet az ellenállóképességünk. Ráadásul az ötperces ebédek nem jelentenek örömet, mert nem figyelünk az ízekre, elmarad a kellemes telítettségérzés, és utána lelassul a szervezetünk. A Marsbéli bolt segít az egészségmegőrzésben, a mindennapi jókedv megteremtésében a munkahelyen és otthon étkező felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Az alapanyagok frissek, az idénynek megfelelőek, és részben biopiacokon vásároltak. A bolt kínálata hetente változik, az összesen tízféle előételből, főételből és desszertből mindenki kedvére válogathat. A receptek forrása a „marsbéliek” fantáziája, de rendszeresen alkotnak finomságokat a legnépszerűbb hazai gasztroblogerekkel együttműködve is. Az ebédeken túl a Marsbéli bolt kézműves konyhájából házi péksütemények, friss gyümölcslevek és irodai nassok is rendelhetők. A receptek válogatásánál ugyanis szempont az is, hogy a munkahelyen étkezők délután éberek, a vállalati megbeszéléseken kreatívak maradjanak. A finom falatkákat tartalmazó „meeting food” tálak pont ezt a célt szolgálják. Az alapító, Révai Júlia elmondta, hogy számítanak a nagyközönségre is a menü kialakításakor. A Facebook rajongói oldalon nemcsak az aktuális akciókat hirdetik, de a következő heti menütervet is, amit ízlés szerint értékelhetünk. A blogon pedig a legnépszerűbb ételek receptjei találhatók, így az egészséges, örömteli és tápláló étkeket otthon is elkészíthetjük a családnak és a barátoknak, akik ezért garantáltan hálásak lesznek.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024