Mondják, a szakács a döntő. Lehet a hely a belvárosban vagy a tanyasi félúton, lehet flancos-puccos vagy szakadt, lehet olcsó vagy drága, lehet a személyzet elegánsan udvarias vagy cimmerferisen faragatlan, igazán egyvalami számít: mit tud a konyha. Pontosabban, mit tud a szakács a konyhából kihozni. Vagyis persze a pincér.
Ha jó az étel, a vendég árkon-bokron keresztül is odatalál és még húsz év múlva is elégedetten nyalogatja a tíz ujját, miközben mesél: „...hogy micsoda pacalt (libamájat, sonkás palacsintát, dobostortát, fokhagymás padlizsánt, brokkolis málnazselét etc.) ettem én itt és itt!”
A zsámbéki Espa szállodához tartozó Nyárfás étterem a hozzá vezető fasorról kapta a nevét. A szálló könnyen megközelíthető, de az úttól mégis kicsit beljebb esik, hogy a forgalom ne zavarja a vendégek nyugalmát. Az étterem berendezésével, hangulatával jól hozza a négycsillagos sztenderdet, a személyzet gyakorlottan és diszkréten mozog, az étteremvezető - régebben talán főpincérnek mondták - a szemével is jól irányítja a csapatot.
De ahogy fentebb mondtuk, a legfontosabb a konyha, pontosabban, ami ott készül. Krupp Norbert, az étterem séfje jó iskolát járt ki, már tanulóként a Hiltonban ismerkedett a nemzetközi ízvilággal, majd neves pesti éttermeket követően lett a Nyárfás Étterem főszakácsa. Hudoba Tamás étteremvezető pedig sok évig a külföldet járva tanulta meg, hogyan is bánnak a vendéggel arrafelé, A csapat többi tagja is képzett, tapasztalt, emellett barátságos, de ezt ne mi mondjuk. Inkább arra kérjük Önöket, akik sorainkat olvassák, látogassák meg a Nyárfás Éttermet és ítéljék meg őket személyesen. „Hangulatos, családias éttermünk kiemelt figyelmet szentel az egészséges táplálkozásnak, a reform konyhát kedvelőknek, a vegetáriánus életmód követői, sőt a vonalaikra vigyázó vendégeink is bátran forgathatják az étlapot. Az ízletes étkek mellé pincéreink zamatos borokat, egészséges gyümölcsleveket szolgálnak fel.”
Ha pedig már ott járnak, kóstoljanak borjúpörköltet juhtúrós sztrapacskával, amennyiben a magyaros ételeket szeretik, vagy válasszanak franciás előételként fokhagymás garnélát almás rukkolás salátával. A vadételek hívei tegyenek egy próbát a kakukkfüves csicseriborsós vadragu levessel, a halak barátai ki ne hagyják a lazacfilét mézes tökmagos pirított burgonyával, fehérbor mártással. Akad még itt rozéra sült rozmaringos kacsamell almás lepénnyel és aszalt szilvamártással a szárnyasok kedvelőinek, vagy fetás krémmel töltött baconos sertés szűz grillezett zöldségekkel, ha valaki másfajta húsra vágyik. A desszertek közül pedig választhatnak például csokoládéfelfújtat vaníliafagylalttal. De ha mindez, vagy akár az étlap számos egyéb ajánlata sem bizonyulna elegendőnek, akkor szinte bármilyen ételt elkészítenek vendégeik kívánságára, természetesen a rendelkezésre álló gazdag alapanyagválaszték függvényében. A Nyárfás Étterem szeretettel várja vendégeit minden nap reggel 7-től este fél 10-ig. Ha Zsámbék környékén járnak, tegyék lehetővé, hogy örömet szerezhessenek Önöknek is.
Espa Bio & Art Hotel**** Zsámbék, Nyárfás Étterem, Nyárfás u. 2.
Tel.: 06-23-919-100, 06-20-
info@espahotel.hu, www.espahotel.hu