Impozáns, lenyűgöző, nélkülözhetetlen. Ezekkel a jelzőkkel illetnénk az immár negyedik alkalommal megrendezésre került Lidl sajtótájékoztató vacsorát, ahol volt szerencsénk részt venni, betekintést nyerve ezzel a Lidl Élelmiszeráruházlánc napi működésébe, illetve a Lidl második szakácskönyvének létrejöttének kulisszatitkaiba, melyet tavalyhoz hasonlóan most is Mautner Zsófi és Széll Tamás jegyez.
A Lidl mára már mindenki kedvencévé nőtte ki magát pénztárcavastagságtól függetlenül. A Lidl egyre magasabb helyet foglal el a magyar multik versenyében. Hogy mivel éri ezt el? Nemcsak eladni akar, hanem értéket adni! Minden évben egyre bővül a szortiment, melyet szakértők segítségével állítanak össze.
A Lidl az elmúlt években három fejlesztendő területre koncentrál. Elsőként a magyar beszállítók támogatásának jeleként 2013 óta több száz magyar beszállító árujával töltik fel az üzletek polcait. Ezen túlmenően elérték, hogy 450 beszállító határon túlra is szállíthassanak. Különösen jelentős a bortermelők támogatása: 8 országba szállítanak magyar borokat, 4 millió palackot évente. Második területként az alkalmazottak támogatására koncentrál. 2004 óta minden évben bérfejlesztést hajtottak végre az alkalmazotti struktúra minden szintjén. Két ütemben több, mint 20%-kal növelték a béreket, ezen felül pedig további juttatásokat vezettek be, például műszakpótlék vagy bérletpénz formájában. Harmadik fejlesztendő területként pedig 2016-ban 10 üzletet újítottak fel a padlótól a plafonig, a vásárlói élmény növelése érdekében.
Tavaly év végén a Lidl üzletlánc állandó reklámarcai, akik nem mellesleg Magyarország top szakácsai, Mautner Zsófi és Széll Tamás válogatott receptjei alapján kiadta a Lidl első szakácskönyvét, amit bizonyos feltételek teljesítése mellett bárki megszerezhetett. Persze igyekezni kellett, ugyanis nem korlátlan, hanem 250.000 példányban osztottak szét a magyar Lidl üzletek között - mondta Tőzsér Judit a Lidl válogatott kommunikációs vezetője. Az idei szakácskönyvvel a szerzőknek, illetve a Lidlnek az a célja, hogy megmutassa, nem kell, hogy nyűg legyen a főzés! Egyszerű alapanyagokból, gyorsan is lehet egészséges ételt alkotni. Ráadásul a receptek összetevői mind megtalálhatóak a Lidl polcain. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén 30.000 példánnyal több kerül ki az üzletekbe. Ez a szám meghaladja a teljes magyar szakácskönyv-piacon fellelhető kötetek számát.
A főzés mindenkié címet viselő szakácskönyv 100 receptet tartalmaz az egyszerűtől a bonyolultig, az olcsótól a drágáig. A könyv megszerzéséhez minden 6000 Ft értékű vásárlás után kap a vásárló egy vouchert. Ebből ötöt kell összegyűjteni, hogy magunkénak tudhassuk a Lidl második szakácskönyvét. A receptek egyébként egytől-egyig elérhetőek a lidlkonyha.hu oldalon ugyanúgy, mint a tavalyi szakácskönyv tartalma is.
Mindenképpen érdemes nyomon követni és fenntartani az érdeklődést a Lidl ténykedése iránt, mivel folyamatos újdonságokkal, még bővebb élelmiszer-és borválasztékkal fog előrukkolni a 2017-es évben!
Egy kis inspiráció! Az ételekhez tartozó receptek megtalálhatóak A főzés mindenkié c. receptkönyvben, illetve a lidlkonyha.hu oldalon!
Csípős-édes, langyos lazac saláta
Gyömbéres-chilis sütőtökleves
Sült libás-zöldséges tarhonya lilakáposzta salátával
Lisztmentes csokoládétorta mangókompóttal és mangósorbettel
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024