Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Macaron nap, ahol a Franciaországból elterjedt apró süteményt kínáló cukrászdák vonultatják fel kínálatukat, melyek nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem a szemeket is elkápráztatják.
De mi is az a macaron és miért vált ennyire felkapottá?
Az első macaronokat Velencében készítették a 14.-15. század környékén, majd Franciaországban vált széles körben is népszerűvé és terjedt el számos országban. Éppen ezért tartják magukénak a franciák ezt az apró, szemet gyönyörködtető édességet. A macaron tésztája tojásfehérjéből, porcukorból, mandulalisztből és színezékből készül, a két korong pedig különféle ízesítésű krémet rejt. Szinte nincs két egyforma macaron, mivel az elkészítés során nemcsak a szivárvány mindenféle színével lehet játszani, hanem az ízek sokféleségével is.
A rajongásig kedvelt desszert ára azért ennyire borsos (250-350 Ft/db), mivel nagyon nehéz tökéletes macaront készíteni, igazi szakértelem szükséges hozzá. A jó macaron külső vékony rétege roppan, belül pedig puha azáltal, hogy a tészta magába szívja töltelék nedvességét. Aki egyszer megkóstolja, mindig macaron után fog sóvárogni.
Miért érdemes részt venni a rendezvényen?
A Macaron napon a szervezők összegyűjtik Magyarország szakmailag legelismertebb macaron szakértőit, cukrászdáit, hogy felvonultathassák cukrászremekeiket a nagyközönség előtt. A látogató itt egy helyen megkap minden információt, érdekességet e népszerű desszertről, nem mellesleg pedig kóstolásra és vásárlásra is lehetőség nyílik.
A rendezvény Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium klubban kerül megrendezésre 2015. március 20-án 14 órás kezdettel.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024