Sikeresen lezárult az idei, negyedik alkalommal megrendezett Macaron Nap, aminek idén az Akvárium Klub adott helyet. A macaron és a francia kultúra ünnepe sok látogatót vonzott az esemény helyszínére kortól és nemtől függetlenül, aminek a vonzóereje elsősorban persze az apró, színes és különleges ízesítésű sütik voltak.
A rendezvényen 9 kiállító cukrászda macaron-remekeit ismerhették meg a résztvevők. A legtöbben különleges, szokatlan ízekkel kísérleteztek, mint például a szilvapálinkás, csilis-csokoládés, céklás-étcsokis vagy a popcornos macaron. Ezen kívül nagy népszerűségnek örvendett a szintén Franciaországból ismert Éclair fánk, a macaron, koktél formájában, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Lobby bárjának köszönhetően, illetve a macaronra emlékeztető szendvicsek, a TÜTÜ bár jóvoltából.
A jó hangulatról a színpadon Lovász László műsorvezető és Jókuti András gondoskodott, ahol a központi téma egész nap a macaron körül forgott. Azonban a szervezők még a gyerekek szórakoztatásáról sem feledkeztek meg. Lehetőség volt arcot festeni, csillámtetoválást csináltatni, selfi gép segítségével profi fotókat készíteni és a Francia Intézet pedagógusai által kitalált játékos foglalkozásokon részt venni.
A Macaron Verseny eredménye nagy meglepetést hozott: az idei Macaron Nap 4 új kiállítójából 3 is díjat szerzett (Felföldi Passionerie, Mészáros Cukrászda, Zila Kávéház és Cukrászda), külön öröm volt a szervezőknek, hogy a Mészáros Cukrászda Szombathelyről érkezett, amiről arra lehet következtetni, hogy nemcsak fővárosunkat, hanem a vidéket is kezdi meghódítani ez az imádott francia édesség. Az első díjat mindkét profi kategóriában a Desszert.Neked csapata hozta el. Gratulálunk a nyerteseknek!
Reméljük sokan részt vettetek az idei Macaron Napon, ha pedig nem, jövőre találkozunk!
Fotók forrása: Saját készítés
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024