Görög Zita vitamindús smoothie-kal, Gianni eredeti olasz gnocci szószokkal, Dacota a Nosalty bloggere pedig a New York-i szendvicsek királyával kényezteti majd az ízlelőbimbóidat az ország legtrendibb lakberendezési kiállításán. De ha igazi hedonista vagy, akkor ne hagyd ki Jamie Oliver kagylós-tintahalas fekete spagettijét, a vegán fogásokat és a vadvirág saláta készítés csínját-bínját sem. Gyere el március 3-5. között a Konyhakiállításra, és találkozz elsőként a legújabb konyhai és gasztronómiai trendekkel!
A háromnapos rendezvény igazi földi paradicsom lesz a kulináris élvezetek rajongóinak, hiszen minden standon másféle izgalmas fogás készül majd a legismertebb hazai séfek és gasztrobloggerek kései alatt.
Rémlik még a tévéből a Bocuse d'Or verseny sokat emlegetett bresse-i csirkéje?
Bíró Lajos az egyik legvagányabb magyar séf és Jókuti Világevő András a lyoni világverseny ceremóniamestere szombaton lerántják a leplet a különleges hozzávalóról, és bebizonyítják, hogy hazai szárnyasból is lehet fantasztikus ételt készíteni. Szombat délután a Bosch Nagyszínpadán várnak mindenkit!
Az idei Konyhakiállításon biztosan ki fog derülni, hogy a speciális diéták követőinek sem éhezniük, sem unatkozniuk nem kell a konyhában. Hadarik Rita gluténmentes banános cookie-val nyűgözi majd le a közönséget, még Stöhr Gréta ínycsiklandó vegán fogásokat varázsol a konyhaasztalra. Alig várjuk, hogy megkóstoljuk kölesből és kókusztejporból készült hamis túrógombócát! De a hétvégi gasztromaratonról nem hiányozhat az egészséges táplálkozás híveinek nagy kedvence Nóra mindenmentes konyhája sem. A gyógyszerész gasztroblogger profizmusával és kreativitásával több ezer életmódváltó példaképévé vált.
És ha már az újdonságoknál tartunk, akkor van itt még valami! A főzés nem a konyhakertben ér véget, a fokhagyma, a bors és a majoránna után most jöjjön valami egészen más. Halmos Monika virágkonyhájától garantáltan tátva marad a szád. Szombaton öt óra után tavaszi vadvirág salátát és különleges körömvirágos pogácsát készít az ehető virágok neves szakértője, de elleshetjük tőle az illatos ibolyatorta és a kandírozott rózsaszirom receptjét is.
Persze, ha ránk hallgatsz, biztos, hogy nem hagyod ki vasárnap Gianni legújabb olasz receptjeinek bemutatóját, és a Budavári Jamie's Italian kagylós-tintahalas fekete spagettijét sem. Bede Robi burgonyás pacallevesét és velencei borjúmáját pedig két alkalommal is megkóstolhatod a rendezvényen.
Aki szereti lendületesen indítani a reggeleit, annak mindenképpen fel kell keresnie Görög Zitát, aki igazi vitaminbombákat kever tisztított vízből és gyümölcsökből. De azokra is gondoltunk, akiknek a hétköznapi rohanás közepette csak egy ínycsiklandó szendvicsre futja az idejéből. A Nosalty imádott bloggere, Dacota elhozza neked a New York-i szendvicsek koronázatlan királyát, a Reuben szendvicset.
Sütni, főzni persze egy praktikus berendezésekkel felszerelt konyhában az igazi, és szerencsére ennek ma már egyáltalán nincs akadálya. A gyártók felkészültek, így a nagyközönség számára is elérhetőek a smart technológiával készült háztartási gépek. Az idei Konyhakiállításon vár rád az első érintőajtós sütő vagy az egymással kommunikáló főzőlap és elszívó, a Bluethooth technológiával vezérelt eszközök, a beépített hangszórók, vagy színváltoztató fények. Végül pedig az egyik kedvenc: az annyira okos háztartási készülékek, amik szinte helyetted főznek, neked csak az alapanyagokat kell beszerezned és hamarosan már kész is a csodás ebéd vagy vacsora!
Szóval kedves kísérletező kedvű konyhatündérek, a lehetőség adott, március 3-5. között a Budapest Sportarénában vár rátok az ország legtrendibb lakberendezési rendezvénye! A háromnapos eseményen a legújabb konyhabútorok és konyhagépek, tengernyi konyhai eszköz, kellék, komplett enteriőrök és rengeteg felejthetetlen gasztropillanat vár rátok. Érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon, mert konyhabútort és konyhagépet is lehet nyerni, az egyik szerencsés pedig egy különleges telefonfülke hűtőszekrénnyel dobhatja fel otthonát.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024