Saját helyet avatott és a 100. vacsoránál jár a Lucullus BT
A Lucullus Baráti Társaság immár saját helyén is népszer-síti az egyetemes gasztronómiát és kultúrát. A 8. éve m-ködő nonprofit gasztronómiai egyesület Hidden Kitchen-re keresztelte új székhelyét, ahol főzőesteken, vacsorákon és kulináris workshopokon ismertetik meg a külföldi kultúrákat és asztaltiszteleti szokásokat a gasztronómiára nyitott emberekkel. A Hidden Kitchen egy 200 éves m-emlék ház egy lakása, az V. kerületben, ahol folyamatos kísérletezés folyik az alapanyagokkal, textúrákkal, dísznövényekkel és f-szerekkel. Az egyesület a rendezvényein összeköti a gasztronómiát a zenével, képzőm-vészettel, mozival, színházzal, sporttal, designnal, pszichológiával, gasztrobloggerek főztjével és még sok más érdekességgel is.
Michelin-reprodukciók, Lucullus PRÉMIUM vacsorák
"Olyan ételeket is igyekszünk reprodukálni, amelyekért Michelin csillagot kapnak éttermek. Sőt, ezeket továbbgondoljuk, játszunk velük. A grammra pontos receptek megvannak, a kompetens, Michelin csillagos éttermet megjárt szakácsok is, emellett nagy a kedvünk, szívünk, tehát sikerülhet a dolog" - mondta el Turóczi Gábor, az egyesület elnöke. "Főzőkurzusaink és prémium vacsoráink keretében a résztvevők testközelből figyelhetik a szakácsok trükkjeit, így Magyarországon egyedülálló módon elsajátíthatják például a fúziós ételek sokszínű elkészítési módját. Mindeközben figyelembe vesszük a gasztronómiai sokszínűséget, szezonalitást, regionalitást" - tette hozzá Turóczi Gábor. Az egyesület közben jubilál is: "zsinórban" már a 100. ínyencvacsorájánál jár. A Lucullus BT kultúreseményei bárki számára elérhetőek; az egyesület tagjai azt vallják, hogy az "ÉTEL MINDENKIÉ".