Egy új fúziós ázsiai ízekket kínáló étterem a Red Mango várja a keleti ételek kedvelőit Budán.
A főleg friss mangóra- és chili kultúrára építő RED MANGO étteremben fúziós indiai, kínai, trinidad-és tobagói és thai ízekkel találkozhatnak a betérő vendégek. Az étterem üzemeltetői szeretnék bebizonyítani, hogy az olcsó, de rossz minőség-, valamint a drága és gourmet ázsiai helyek között márpedig létezik egy bizonyos aranyközépút, ahol kiváló alapanyagokból, alázattal és szeretettel készülnek finom ételek az ügyes indiai/nepáli mesterek és thai/kínai/magyar vendégszakácsok által.
Az étterem vezetője, Jham Kulvinder Singh elmondta, hogy a Red Mangó étteremnek nem lesz egy fix étlapja, hanem az aktuális szezonra jellemző alapanyagokkal dolgoznak és ezáltal a betérő vendégek mindig új ételekkel találkozhatnak.
A hivatalos megnyitón az étterem tanácsadói, Jham Kulvinder Singh (Maharaja, Himalaya), Wang Qiang (Wang Mester konyhája), Jarabek Bence (Artesano) és Turóczi Gábor (elnök, Lucullus BT) vágták át a díszszalagot, és mondtak ünnepi beszédet.
Egy hely - három koncepció
A korábban "Julcsi Mama Kifőzdéjeként" üzemelő Kolosy-téri hely nappal megtartja magyaros ízeit, amit reggel 8 órától egy jó minőségű reggeli előz meg. Este viszont a fúziós ázsiai irány lesz a mérvadó: a vendégek napi ajánlatokból, nagyon kedvező áron válogathatnak az ázsiai különlegességekből. Négy fogást például 1990 Ft-ért kínál az étterem, pedig ezek alapanyagai nagy részben itthon nem is fellelhetőek.
Ilyen például az ízletes sárga mangó, amit magyarországon nem is lehet kapni a boltokban. Ez az amerikai zöld mangónál sokkal zamatosabb. Szezonja áprilistól októberig tart. A vastag terméshús teljesen megérve lágy és nagyon bő levű, halványsárga vagy narancsszínű, rostos vagy csaknem rostmentes, édes ízű, kellemes, aromás illatú.
A repertoárban találkozhatunk majd mangós, chilis, kókuszos ételekkel, rákokkal, szárnyasokkal, levesekkel, valamint különböző currykkel, salátákkal/zöldségételekkel is.
Ha ellátogat a Red Mangóba, akkor feltétlenül próbálja ki a mangó vodkát, a mangó salsát is. Mind a kettőre jellemző az édes, csípős és erős ízek keveredése. Red Mango étterem és kifőzde,
1037-Budapest, Szépvölgyi út 15.
Web: www.redmango.hu
Telefon: +3620-240-8530
Kapcsolódó galéria