Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Egy újabb színfolt Budapesten az ínyenceinek

Egy újabb színfolt Budapesten az ínyenceinek

Egy új fúziós ázsiai ízekket kínáló étterem a Red Mango várja a keleti ételek kedvelőit Budán. A főleg friss mangóra- és chili kultúrára építő RED MANGO étteremben fúziós indiai, kínai, trinidad-és tobagói és thai ízekkel találkozhatnak a betérő vendégek. Az étterem üzemeltetői szeretnék bebizonyítani, hogy az olcsó, de rossz minőség-, valamint a drága és gourmet ázsiai helyek között márpedig létezik egy bizonyos aranyközépút, ahol kiváló alapanyagokból, alázattal és szeretettel készülnek finom ételek az ügyes indiai/nepáli mesterek és thai/kínai/magyar vendégszakácsok által.
Megosztás Nyomtatás
Egy újabb színfolt Budapesten az ínyenceinek Az étterem vezetője, Jham Kulvinder Singh elmondta, hogy a Red Mangó étteremnek nem lesz egy fix étlapja, hanem az aktuális szezonra jellemző alapanyagokkal dolgoznak és ezáltal a betérő vendégek mindig új ételekkel találkozhatnak. A hivatalos megnyitón az étterem tanácsadói, Jham Kulvinder Singh (Maharaja, Himalaya), Wang Qiang (Wang Mester konyhája), Jarabek Bence (Artesano) és Turóczi Gábor (elnök, Lucullus BT) vágták át a díszszalagot, és mondtak ünnepi beszédet. Egy hely - három koncepció A korábban "Julcsi Mama Kifőzdéjeként" üzemelő Kolosy-téri hely nappal megtartja magyaros ízeit, amit reggel 8 órától egy jó minőségű reggeli előz meg. Este viszont a fúziós ázsiai irány lesz a mérvadó: a vendégek napi ajánlatokból, nagyon kedvező áron válogathatnak az ázsiai különlegességekből. Négy fogást például 1990 Ft-ért kínál az étterem, pedig ezek alapanyagai nagy részben itthon nem is fellelhetőek. Ilyen például az ízletes sárga mangó, amit magyarországon nem is lehet kapni a boltokban. Ez az amerikai zöld mangónál sokkal zamatosabb. Szezonja áprilistól októberig tart. A vastag terméshús teljesen megérve lágy és nagyon bő levű, halványsárga vagy narancsszínű, rostos vagy csaknem rostmentes, édes ízű, kellemes, aromás illatú. A repertoárban találkozhatunk majd mangós, chilis, kókuszos ételekkel, rákokkal, szárnyasokkal, levesekkel, valamint különböző currykkel, salátákkal/zöldségételekkel is. Ha ellátogat a Red Mangóba, akkor feltétlenül próbálja ki a mangó vodkát, a mangó salsát is. Mind a kettőre jellemző az édes, csípős és erős ízek keveredése. Red Mango étterem és kifőzde, 1037-Budapest, Szépvölgyi út 15. Web: www.redmango.hu Telefon: +3620-240-8530 Kapcsolódó galéria

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu