Szeptember 23-án mutatták be Magyarországon az új feketecseresznyés ízesítés- whiskeyt, amelyet elsősorban a hölgyek részére készítettek Red Stag néven.
Mitől különleges a Red Stag? A természetes alapanyagokból álló, feketecseresznye ízt azért készítették, hogy kiemeljék a Jim Beam nagyszerű ízvilágát, ugyanis a cseresznye a bourbon kultúra része az 1800-as évek óta. A fekete cseresznye ízét lassan és nagy odafigyeléssel ötvözve építették bele a bourbonbe, hogy elérjék a Red Stag kifinomult ízvilágát. Ezzel is hűek maradva a Jim Beam minőségéhez. Ízvilág Aroma: A hagyományos Jim Beam íz minősége mellet gyümölcsökben gazdag íz világot tükröz Íz: Érezni a tölgyfa hordóban érlelt ízt, ami keveredik az édes kukoricáéval, melyet a feketecseresznye lágysága egészít ki. Utóíz: a selymes édes íz keveredik az igazi bourbon ízzel. Fogyasztás A Red Stag kiszélesíti a hagyományos bourbon íz határait, úgy fogyaszthatjuk, mint eddig soha. Az ízek variálhatók, új fogyasztási szokások alakultak ki. A Red Stag története A világon kevés olyan tiszteletet parancsoló állat él, mint a Kentucky –ban élő jávorszarvas, ezek közé tartozik a Red Stag vagyis a vörös szarvasbika. Amikor 1975-ben Jacob Beam elkezdte gyártani a speciális Kentucky bourbon-jét, ezek az állatok csapatostul járták a hegyeket. Sajnos a vadászat miatt hamarosan a kihalás fenyegette őket. 1997-ben, az állatvédőknek köszönhetően, a jávorszavasokat visszatelepítették Kentuckyba. Ma már 16 megyében, így többek között Montana keleti részén is megtalálhatóak. A Jim Beam dolgozói annyira örültek és a szarvasok visszajövetelének, hogy ennek tiszteletére Red Stagnek nevezték el az italt. Koktél receptek Jim Beam Red Stage-ből Red Manhattan 2 rész Red Stag ½ rész száraz vermut ½ rész édes vermut Shakerben rázd össze majd martinis pohárba töltsd ki és díszítsd feketecseresznyével. Brass Buck 3 rész Red Stag 4 rész gyömbér Long drinkes poharat rakd ¾-ig jéggel, erre töltsd a Red Staget és a gyömbért Buck shot 1 rész Red Stag 1 rész keserű likőr Shakerben rázd össze és hidegre hűtött pohárba öntsd ki.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024