2010. július 31-én a pécsi Goran Bregovic koncertre Budapestről érkező élményvonat rövid pécsi megálló után tovább szállítja a gasztronómia szerelmeseit Villányba. A vörösbor hazai fővárosában öt híres pincészetben borkóstolók és borvacsorák várják nemcsak a Budapestről érkező, de a Pécsett felszálló vendégeket is.
Gere Attila Pincészetében a vendégek ,,Gasztronómiai élmények Villányban" program keretében háromfogásos á la carte borvacsorán vehetnek részt a Crocus Gere Bor Hotel exkluzív Mandula Éttermében, valamint további öt bor ízvilágát fedezhetik fel (Olaszrizling 2009, Rosé Cuvée 2009, Athus Cuvée 2007, Syrah 2006, Kopár Cuvée 2006), amihez frissen sült kenyeret kínálnak. Gere Tamás és Zsolt Pincészete többféle borkiválósággal, borkorcsolyával és házi ínyencségekkel várja a villányi borvidékre látogatókat. Günzer Tamás Pincéje „Kemencés borvacsora” keretében hat fajta bor kóstolásával és kemencében sült (pácolt nyúl, csülök és csirke) finomságokkal készül a látogatók fogadásra. A Szende Pince „Sajt és bor” valamint „Házi finomságok és bor” címmel kínál borkóstolást, sajttállal és házi hidegtállal (sonka, kolbász, stifolder, szalonna, disznósajt, tepertő, körözött, sajt, tojás, zöldségek…). Wunderlich Bortrezor és Látványpince „Borkóstoló és pincelátogatás” keretében 2005-ös évjáratú borok kóstolójával várja pincészetében Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és Viktória Cuveé boraiból bórkóstolásra és pincelátogatásra várja az élményvonat vendégeit. A bortúrákra előzetes bejelentkezés szükséges a pincészeteknél. További információ a villanyiborvidek.hu weboldalon a Programok menüpont alatt.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024