Nagy eseménynek lehettek tanúi a szegediek, ugyanis az idei Év fagylaltja verseny, tizenkilencedik alkalommal a Napfény városában, Szegeden került megrendezésre, a sokak örömére újra megnyílt, Virág cukrászdában. 85 fagylalt indult a dobogós helyért. A kötelező alapanyag idén a meggy volt.
A szakmai zsűriben az ország legjobb mestercukrászai voltak az ítészek, míg a Közönség zsűri tagjai között olyan ismert nevek szerepeltek, mint Liptai Klaudia, műsorvezető, cukrász, Ördög Nóra, műsorvezető, a Honeybeast énekese, Tarján Zsófi és -dobosa, Lázár Tibor, dr. Botka László, Szeged polgármestere, Marko Krivokapic a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, Segal Viktor gasztronómiai tanácsadó, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja és Dr. Munz Károly ügyvéd, gasztronómus és barista.
Feladatuk nem volt egyszerű, mivel 85 féle íz közül kellett kiválasztani a nyertest. Pontozták az ízt, a küllemet, a textúrát és a színt.
Végül az év fagylaltja díjat Hiczkó Henrietta kapta a budapesti Nádor cukrászdából. A tejes alapú, karamellával ízesített étcsokoládés fagylalt meggyöntettel megbolondítva a Vezúv néven írta be magát a cukrászat történelmébe.
A közönségdíjat és Szeged különdíját Csuta Zsoltnak ítélték, aki parmezános-körtés joghurtfagylalttal kápráztatta el a zsűri tagjait.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024