Folytatódott a Lucullus BT és a TableFree.hu “intelligens asztalfoglalási rendszer“ közös világmegismerő, étel- és étterembemutató projektje, a “TableFree Világkonyha”. A szervezők hűek maradtak az eszméhez, hogy az “ételeken keresztül ismerjék- és ismertessék meg a világot”.
A sorozat 2. állomásán hamisítatlan provence-i ízekkel ismerkedtek meg a résztvevők Budapest autentikus provence-i éttermében, a Café Provence Bistro- ban.
“Bizonyára sokan ismerik a “St Tropezi csendőr”, a “Provencei fűszeres”, vagy “Bor, mámor, Provence” c. filmeket, és ha igen, akkor nem tudom elképzelni, hogy valaki ne szeressen bele Provence-ba” - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT alapító/elnöke. “A végtelen hosszú levendulamezők, a kakukkfűtől és más zöldfűszerektől terhes levegő, a frissen sajtolt olívaolaj zamata és a piacon két bácsika sajtokról órákig zajló “vitatkozása” - mindez ínycsiklandó minden valamirevaló gurmé számára” - tette hozzá Turóczi Gábor.
Márpedig a Café Provence Bistro ilyen hely. A hely tulajdonosai Szerdahelyi Gábor és Szerdahelyi Gabriella Párizsból vittek New Yorkba egy jó “nagy adagot” a francia kultúrából, és megalapították ott a “Le Refuge” provence-i éttermet. A közel 30 évig működő intézmény a TOP100 étterem közé is bekerült az amerikai metropoliszban. A házaspár eztán Magyarországra költözött és megnyitották a Café Provence Bistro-t, amely ízletes-szezonális francia bisztrókonyhával, gasztronómiai maximalizmussal és rendkívül családbarát környezettel várja a vendégeit.
Alex Van Damme, a TableFree.hu oldal ötletgazdája is örvendetesnek találta a tényt, hogy Budapest újabb “francia kinccsel” gazdagodott. “Érezzük, tudjuk, mely éttermeket kell ajánlanunk a TableFree Világkonyha sorozatba - és ismét jól választottunk” - tette hozzá Alex Van Damme. Az étteremnyitónak is beillő eseményen a következő volt az üdvözlő menüsor:
* Amuse bouche: lazac rilette
* Tapas-trió tálak:
Provence-i garnéla
Mediterrán tapenade
Házi füstölt libamell
Toulouse-i csiga ragu
Provence-i pácolt feta
Céklával-gyömbérrel marinált lazac
*Főétel
Őszi szárnyas variáció, savoyarde burgonya, házi szilva-birsalma chutney
*Desszert
New Yorki sajttorta, Tarte Tatin, csokoládémousse, francia csokoládétorta, macaron