Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › “Kis budapesti Provence” sármol Hidegkúton

“Kis budapesti Provence” sármol Hidegkúton

Folytatódott a Lucullus BT és a TableFree.hu “intelligens asztalfoglalási rendszer“ közös világmegismerő, étel- és étterembemutató projektje, a “TableFree Világkonyha”. A szervezők hűek maradtak az eszméhez, hogy az “ételeken keresztül ismerjék- és ismertessék meg a világot”. A sorozat 2. állomásán hamisítatlan provence-i ízekkel ismerkedtek meg a résztvevők Budapest autentikus provence-i éttermében, a Café Provence Bistro- ban.
Megosztás Nyomtatás
“Kis budapesti Provence” sármol Hidegkúton “Bizonyára sokan ismerik a “St Tropezi csendőr”, a “Provencei fűszeres”, vagy “Bor, mámor, Provence” c. filmeket, és ha igen, akkor nem tudom elképzelni, hogy valaki ne szeressen bele Provence-ba” - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT alapító/elnöke.  “A végtelen hosszú levendulamezők, a kakukkfűtől és más zöldfűszerektől terhes levegő, a frissen sajtolt olívaolaj zamata és a piacon két bácsika sajtokról órákig zajló “vitatkozása” - mindez ínycsiklandó minden  valamirevaló gurmé számára” - tette hozzá Turóczi Gábor. Márpedig a Café Provence Bistro ilyen hely. A hely tulajdonosai Szerdahelyi Gábor és Szerdahelyi Gabriella Párizsból vittek New Yorkba egy jó “nagy adagot” a francia kultúrából, és megalapították ott a “Le Refuge” provence-i éttermet. A közel 30 évig működő intézmény a TOP100 étterem közé is bekerült az amerikai metropoliszban. A házaspár eztán Magyarországra költözött  és megnyitották a Café Provence Bistro-t, amely ízletes-szezonális francia bisztrókonyhával, gasztronómiai maximalizmussal és rendkívül családbarát környezettel várja a vendégeit.   Alex Van Damme, a TableFree.hu oldal ötletgazdája is örvendetesnek találta a tényt, hogy Budapest újabb “francia kinccsel” gazdagodott.  “Érezzük, tudjuk, mely éttermeket kell ajánlanunk a TableFree Világkonyha sorozatba - és ismét jól választottunk” - tette hozzá Alex Van Damme. Az étteremnyitónak is beillő eseményen a következő volt az üdvözlő menüsor:   * Amuse bouche: lazac rilette   * Tapas-trió tálak:   Provence-i garnéla Mediterrán tapenade Házi füstölt libamell Toulouse-i csiga ragu Provence-i pácolt feta Céklával-gyömbérrel marinált lazac   *Főétel Őszi szárnyas variáció, savoyarde burgonya, házi szilva-birsalma chutney   *Desszert New Yorki sajttorta, Tarte Tatin, csokoládémousse, francia csokoládétorta, macaron

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu