A zserbóhoz hasonlít ízvilágában, de a zserbónál sokkal egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető muffin.
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg süteményliszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg darált dió
3 evőkanál sárgabarack lekvár
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet kapunk.
A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a kivert tojásos, margarinos, cukros masszát és alaposan összekeverjük.
A papírkapszlikkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak.
A masszára durvára vágott csokidarabokat is szórhatunk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 percig sütjük.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.