15 dkg dkg apró szemű natúr zabpehely (normál zabpehely is jó hozzá)
kb. 8 dkg zabpehelyliszt (finom búzaliszttel is elkészíthető és teljes kiőrlésű liszttel is)
2 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csipet só
A száraz összetevőket egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze.
A többi hozzávaló
10 dkg vaj
15 dkg barnacukor
4 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
20-25 dkg szeletelt sárgabarack
3-4 evőkanál házi sárgabarack lekvár
Elkészítés
A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a cukrot, a tejfölt, és a többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, majd elegyítsük a száraz összetevőkkel.
Pihentessük a tésztát kb. 20 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt közepes tepsi közepére és lapítsuk ki.
A masszára kenjünk vékonyan (házi) baracklekvárt.
A barackokat szeleteljük fel, és szépen elrendezve nyomkodjuk a masszába.
Sütési hőmérséklet: 180 Celsius fok, sütési idő kb. 35 perc.
A tésztája kissé morzsálódik, de nagyon finom édesség, érdemes elkészíteni! Fogyni nem fogunk tőle, de a zabpehely magas rost- és vitamintartalma miatt a szervezetünk hálás lesz érte.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.