Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Zabpelyhes almás szelet

Zabpelyhes almás szelet

Zabpelyhes almás szeletHozzávalók

Száraz összetevők

  • 15 dkg apró szemű natúr zabpehely (normál zabpehely is jó hozzá)
  • kb. 8 dkg teljes kiőrlésű vagy rétesliszt
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 csipet só

A száraz összetevőket egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze!

A többi hozzávaló

  • 15 dkg vaj
  • 1 dl méz (vagy 15 dkg porcukor - mézet ajánlunk!)
  • 3 evőkanál tejföl
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
Megosztás Nyomtatás
  1. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a mézet vagy a porcukrot, a tejföld, és a többi hozzávalót.
  2. Alaposan keverjük össze, majd elegyítsük a száraz összetevőkkel. Kézzel dolgozzuk össze!
  3. A tészta akkor jó, ha formálható, de viszonylag kemény. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsi közepére és tenyérrel lapítsuk ki kb. 1 centisre.
  4. 3-4 hámozott almát szeleteljünk vékonyra (vagy gyaluljuk le), keverjük össze 1-2 kávéskanál őrölt fahéjjal, 1 evőkanál mézzel vagy porcukorral, s azonnal simítsuk el egyenletesen a tésztán.
  5. Sütési hőmérséklet: 180 Celsius fok, sütési idő kb. 20 perc.
  6. Ha megsült, hintsük meg porcukorral, vagy folyassunk rá mézet. (Fogyni nem fogunk tőle, de a zabpehely magas rost- és vitamintartalma miatt a szervezetünk hálás lesz érte.)

 

 

MM

 

 Recept és fotó: Mesterházy Mónika

 




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu