15 dkg apró szemű natúr zabpehely (normál zabpehely is jó hozzá)
kb. 8 dkg teljes kiőrlésű vagy rétesliszt
2 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 csipet só
A száraz összetevőket egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze!
A többi hozzávaló
15 dkg vaj
1 dl méz (vagy 15 dkg porcukor - mézet ajánlunk!)
3 evőkanál tejföl
fél csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a mézet vagy a porcukrot, a tejföld, és a többi hozzávalót.
Alaposan keverjük össze, majd elegyítsük a száraz összetevőkkel. Kézzel dolgozzuk össze!
A tészta akkor jó, ha formálható, de viszonylag kemény. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsi közepére és tenyérrel lapítsuk ki kb. 1 centisre.
3-4 hámozott almát szeleteljünk vékonyra (vagy gyaluljuk le), keverjük össze 1-2 kávéskanál őrölt fahéjjal, 1 evőkanál mézzel vagy porcukorral, s azonnal simítsuk el egyenletesen a tésztán.
Sütési hőmérséklet: 180 Celsius fok, sütési idő kb. 20 perc.
Ha megsült, hintsük meg porcukorral, vagy folyassunk rá mézet. (Fogyni nem fogunk tőle, de a zabpehely magas rost- és vitamintartalma miatt a szervezetünk hálás lesz érte.)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.