4 ek porcukor (ha édesebben szeretjük, akkor több, kóstoljuk meg a krémet)
2 dl habtejszín
15 cm átmérőjű, kb. 2 cm vastag piskóta lap (ez lesz a torta alja, a stabilitás miatt van szükség rá - bevallom, én bolti tortalapot használtam)
40 dkg babapiskóta
2 dl erős presszó kávé
1 kanál mandulalikőr (vagy kevés színtelen mandulaaroma, de ezek el is hagyhatók)
2-3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tortát 18 centi átmérőjű tortaformában készítsük el. Ha nagyobb a formánk, a krém mennyiségét is növelni kell, vagy a szegélyt adó babapiskótákat meg kell kurtítani, mert nem lesz ilyen magas a töltelék.
A tiramisu pudingot 3 dl tejjel és egy kanál cukorral elkészítjük, hagyjuk kihűlni. Ügyeljünk rá, hogy a puding csomómentes legyen! Ha kihűlt, habosra keverjük a szobahőmérsékletű mascarponeval és a cukorral.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük, három evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A tejszínt óvatosan beleforgatjuk a mascaponés krémbe, kicsit fellazítjuk vele. Hűtőbe tesszük.
Megfőzzük a kávét, és egy lapos edénybe töltjük. A piskótalapból kivágunk egy 15 centis kört és a tortaformába tesszük. Körberakjuk babapiskótával. Kevés kávét csepegtetünk a piskótalapra, és elsimítunk rajta egy ujjnyi krémet. A babapiskótákat mártsuk meg a kávéban, de csak egy pillanatra! Ne hagyjuk hogy szétázzanak, különben a torta szét fog esni.
A kávés babapiskótákat rendezzük a piskótalapra, majd ismét krém következik. Simítsuk el a krémet, szórjuk meg alaposan a kakaóporral, s jöhet egy újabb réteg krém! Erre egy sor kávés babapiskóta kerül, majd ismét krém
A tortát egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kakaóporral, és díszítsük a félretett tejszínhabbal.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.