Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Tepsiben sült palacsinta, eperrel

Tepsiben sült palacsinta, eperrel

Tepsiben sült palacsinta, eperrelHozzávalók

  • 10 dkg finom búzaliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt (készíthető csak finomlisztből is)
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • fél tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 20 dkg friss eper félbevágva (készíthetjük felkockázott, hámozott almával, málnával, magozott cseresznyével, meggyel...)

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. A hozzávalókból sűrű palacsintát keverünk.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt jénai tálba vagy magas falú tepsibe öntjük (a massza szétterítve 1-1,5 centi magas legyen), majd rászórjuk a friss gyümölcsöt és előmelegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük.
  3. Hidegen is finom édesség, tálalhatjuk eperszósszal, fagyival is.

 

 

MM

 

 Recept és fotó: Mesterházy Mónika




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu