Az indiai származású Sala Kannan gasztroblogger ínycsiklandó csokis keksze nem igényel sütést, csak hűtést.
Hozzávalók kb. 12 darab keksz
175 gr tejcsokoládé
55 gr étcsokoládé
4 evőkanál vaj
2 evőkanál tej
4 evőkanál cukor vagy méz (A tej- és étcsokoládé aránya tetszés szerint változtatható.)
Elkészítés
A kekszeket törjük össze nagyobb darabokra, majd tegyük egy közepes tálkába.
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládédarabokat, ügyelve arra, hogy a csokis tálka ne érjen a forró vízbe, majd folytonos kevergetés mellett adjuk hozzá a vajat, a tejet és a cukrot/mézet.
Pár percig hagyjuk hűlni a csokimasszát, majd keverjük hozzá a kekszdarabokat és ezt is hagyjuk hűlni nagyjából negyed óráig.
A masszát folpackkal bélelt közepes, hosszúkás mély sütőformába vagy őzgerinc formába töltsük. A megtöltött formát néhányszor finoman csapkodjuk a munkafelülethez, hogy mindenhova egyenletesen eljusson és távozzanak a légbuborékok. A tetejét spatulával simítsuk el.
Tegyük hűtőbe legalább 3 órára. Fogyasztás, szeletelés előtt hagyjuk kicsit állni szobahőmérsékleten, majd vékonyan felszeletelve vagy kockára vágva tálaljuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.