Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Sós mogyoróvaj házilag

Sós mogyoróvaj házilag

Mogyorókrém készítéseAz amerikaiak kedvence, ami az egész világot meghódította: ez a mogyoróvaj. Nemcsak kakaós, édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük. Fenséges íz- és kalóriabomba, s nem utolsó sorban jóval gazdaságosabb, ha otthon készítjük, mintha készen vesszük.

Hozzávalók kis befőttes üvegnyi mogyoróvajhoz

  • 20 dkg földimogyoró (sótlan)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál Himalája só (ez a mennyiség csak irányadó, sózzuk ízlés szerint)
  • 2 kávéskanál barnacukor vagy xilit
Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

Pofonegyszerűnek tűnik, és az is, amennyiben a modern konyhatechnika a segítségünkre siet. A mogyorókrém állaga nagyban függ attól, milyen és mekkora teljesítményű gépet használunk a mogyoró aprításához. Turmix- vagy robotgép ideális a munkához.

  1. A földimogyorót turmixgéppel vagy robotgéppel daráljuk le. Egyszerűnek tűnik, de 10-15 percig is eltarthat, mire megkapjuk a krémszerű állagot. Fontos, hogy többször iktassunk be - a gépek védelmében - szünetet aprítás közben. Úgy is finom, ha nem teljesen krémállag, maradnak benne kisebb mogyoródarabkák.
  2. A sót és apránként olajat akkor adjuk hozzá, ha már krémszerű az állaga. Bár sós mogyoróvajat készítünk, adhatunk hozzá kevés cukrot, vagy természetes édesítőszert (xilitet). Az állaga akkor jó, ha a mogyorókrém kenhető, mégis inkább kemény, mint lágy. Kis befőttes üvegbe töltve hűtőben tároljuk.
  3. Felhasználhatjuk sütemények, krémek ízesítéséhez, kenhetjük kekszre, pirítósra, de önmagában 1-1 kávéskanállal is finom nass.

 

 

MM

 

 Recept és fotó: Mesterházy Mónika




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu