A ricottát olasz túrónak is nevezik, ízletes és zsírszegény, diéta idején is beiktatható. (A Szarvasit ajánljuk, finom és jó áron kapható.) Felhasználható különféle ételek ízesítéséhez töltelékként, körözöttként, tésztaételekhez, édes és sós sajttortákhoz. A ricottás túrótortát érdemes kipróbálni - kipróbált ausztrál recept.
Hozzávalók
3 tojás (szétválasztva)
3 evőkanál cukor
500 g ricotta
1 evőkanál méz
2 evőkanál liszt
2 megmosott citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
250 g alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
A fellazított ricottát keverőtálban keverjük habosra 1 evőkanál mézzel, a joghurttal, a liszttel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet.
Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, menet közben adagoljuk hozzá a cukrot és így verjük tovább.
Végül a ricottás masszát óvatosan keverjük össze a tojáshabbal.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt közepes tortaformába, és 180-as hőfokon (légkeverőn) süssük kb. 35 percig.
Sütés végén ne vegyük ki rögtön a sütőből, a sütőben hagyjuk kihűlni.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.