Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Pudingkrémmel töltött zselés meggyes kocka

Pudingkrémmel töltött zselés meggyes kocka

Pudingkrémmel töltött zselés meggyes kockaHozzávalók

A tésztához

  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg lágy vaj

 

A zseléhez

  • 2 csomag kis tasakos tortazselé (piros)
  • 3,5 dl meggyszörp (0,5 dl meggyszörp, 3 dl víz)

A krémhez

  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
  • 2 kis pohár tejföl
  • 25 dkg magozott meggy (mirelit vagy idényben friss)

 

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a lágy vajat.
  2. Összegyúrjuk, kis ideig hideg helyen pihentetjük, majd fél centi vastagra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  3. Három deci tejből - a szokásos módon - megfőzzük a pudingot (a semlegesebb tejszín ízű pudingot használtam).
  4. Készíthetjük úgy, hogy a meleg pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, eloszlatjuk a tésztán, megszórjuk a meggyel, és így sütjük meg.
  5. A pudingos krém azután is eloszlatható a tésztán, ha az már megsült, s a krémre helyezzük - sütés nélkül - a meggyet, én így készítettem.
  6. A pudingos krém azután is eloszlatható a tésztán, ha az már megsült, s a krémre helyezzük - sütés nélkül - a meggyet, én így készítettem.
  7. Bármelyik változat szerint járunk el, a tésztát előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük 175 C fokon.
  8. A meggyszörpből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet, s leöntjük vele a süteményt.
  9. Hűvös helyen hagyjuk állni legalább egy órát, mielőtt éles késsel felszeleteljük.

 

 

MM

 

 Recept és fotó: Mesterházy Mónika




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu