Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Popeye tojásos nokedlije

Popeye tojásos nokedlije

Popey nokedlijeHozzávalók kb. 4­-5 adaghoz
A nokedlihez:

  • kb. 300-­350 g liszt
  • kb. 200 g spenót
  • 100 g juhtúró
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • kevés víz
  • 5 tojás
  • csili
  • kurkuma (a szép sárga színe miatt)
  • kókuszzsír

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. A sót összekeverem a liszttel, hozzáadom a spenótot és a juhtúrót, beleütöm a tojást, és kevés vízzel közepes keménységű tésztát keverek.
  2. A tojásokat egy kis sóval, csilivel, kurkumával ízesítem, és jól felverem.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforralom a kókuszzsírt, megforgatom rajta a nokedlit, majd hozzáöntöm a tojást, és kevergetve megsütöm.
  4. Ecetes saláta adható hozzá, de magában fogyasztva is nagyon ízletes.

Jó étvágyat!

 

Fazakas Hajnalka

 

Recept és fotó: Fazakas Hajnalka




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu