Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoni

Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoni

Miért hívjuk csőben sültnek?
A csőben sütés azt jelenti, hogy az ételt sütőben sütjük, a felső rétegét barnára pirítjuk, azaz gratinírozunk. Maga a szó (cső) a fedeles cserépedény formájára utal, de tepsiben és jénai tálban is készíthetünk csőben sült ételt.

Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoniHozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag parajpüré (ha van friss paraj, abból érdemes elkészíteni, olasz bébiparajjal a legjobb, amit sajnos mifelénk ritkán kapni)
  • 5 dkg parmezán sajt (több sajt is mehet rá)
  • kb. 30 dkg rigatoni tészta (rövid csőtészta)
  • 2-4 gerezd fokhagyma apróra zúzva (ízlés szerint)
  • 2 egész tojás
  • 1-2 kávéskanál só (ízlés szerint)
  • kevés bors
  • 5 dkg margarin
  • 1,5 dl tej

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. Ha mirelit spenótból készítjük, a fagyott parajt lábasban alacsony hőfokon felengedjük, majd 1 percig forraljuk.
  2. Besamel mártást készítünk: 5 dkg margarint felolvasztunk egy serpenyőben, beletesszük a zúzott fokhagymát, kicsit megpirítjuk.
  3. Hozzáadunk egy-két csipet borsot, 1-1,5 kávéskanál sót, majd 1-2 evőkanál - lehetőleg átszitált - finomlisztet, s folyamatosan keverve kevés ideig pirítjuk (nem kell barnára pirítani).
  4. A végén fokozatosan felöntjük 1-1,5 dl hideg tejjel, a mártást csomómentesre keverjük.
  5. A sűrű besamelt alaposan elkeverjük a parajjal (kóstoljuk meg, elég sós-e, és szükség szerint ízesítsük).
  6. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük. A főtt tésztát elegyítjük a parajos masszával. Hozzákeverünk két előzőleg felvert, enyhén sózott tojást.
  7. A tésztát jénai tálba öntjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és megsütjük.
  8. Előmelegített sütőben 180 C fokon negyed óra alatt  pirospozsgásra sül.

 

 

MM

 

 Recept és fotó: Mesterházy Mónika




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu