Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Pikáns burgonyás lepény

Pikáns burgonyás lepény

Pikáns burgonyás lepényA receptet az Életszépítők találta és fordította le egy igényes külföldi gasztroblogról a kitchen & aroma-ról.

Hozzávalók

  • 4 nagy burgonya (kb. 75 dkg)
  • 2 tojás
  • 25 dkg túró
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • 1 teáskanál fokhagymasó
  • ¼ teáskanál szárított rozmaring
  • ¼ teáskanál tengeri só
  • 1 csomag újhagyma vagy 1 póréhagyma (ha újhagymát használunk, a zöldjét is felhasználhatjuk)
  • 2 nagy marék salátakeverék (endívia, madársaláta, rukkola), vagy idényben friss spenót (felengedett mirelit spenóttal is kipróbálható)

Tetejére

  • 7,5-10 dkg reszelt sajt (nagyon jó parmezánnal, de jó hozzá más zsírosabb sajt is)

Hozzávalók a tésztához

  • 16-17 dkg liszt (teljes kiőrlésűt ajánljunk)
  • ½ teáskanál tengeri só
  • 2 ½ evőkanál napraforgóolaj
  • 4 evőkanál víz

 

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. A burgonya: Sós vízben főzzük elő a burgonyát (héjastól kb. 20 percig főzzük). Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg, kockázzuk fel (kis kockákra).
  2. A töltelék:

    Egy nagy tálban verjük fel a 2 tojást, adjuk hozzá a fellazított túrót, a mustárt, a fűszereket, a sót és a salátakeveréket vagy a spenótot.

    Szeleteljük vékonyra a hagymát, majd lazán forgassuk bele a túrós-tojásos masszába. Hagyjuk kicsit állni.
  3. A tésztaalap:

    Szitáljuk a sóval kevert lisztet egy tálba, adjuk hozzá az olajat, a vizet, keverjük össze, majd kézzel jól gyúrjuk össze.

    A gömbölyűre formázott tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kör alakra, akkorára, hogy egy 28 centi átmérőjű kerámia sütőformába passzoljon, és nagyjából két centis peremet is tudjunk képezni belőle (ld. jobb oldali kép).

    Mielőtt a tésztát a sütőformába tennénk, a formát vékonyan kenjük meg olajjal. Igazítsuk el benne a tésztát, majd villával szurkáljuk meg néhány helyen.

    A tészta teljes felületére először a felkockázott burgonya kerüljön, majd öntsük rá a túrós tölteléket, végül hintsük meg reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütési hőfok: 180, sütési idő: 45-50 perc. Ha a teteje kezd megbarnulni, takarjuk le alufóliával. Melegen tálaljuk.

 

MM

 

Recept, fotók: www.kitchenandaroma.com

 Fordította: Mesterházy Mónika




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu