A receptet az Életszépítők találta és fordította le egy igényes külföldi gasztroblogról a kitchen & aroma-ról.
Hozzávalók
Tetejére
Hozzávalók a tésztához
Elkészítés
Egy nagy tálban verjük fel a 2 tojást, adjuk hozzá a fellazított túrót, a mustárt, a fűszereket, a sót és a salátakeveréket vagy a spenótot.
Szeleteljük vékonyra a hagymát, majd lazán forgassuk bele a túrós-tojásos masszába. Hagyjuk kicsit állni.Szitáljuk a sóval kevert lisztet egy tálba, adjuk hozzá az olajat, a vizet, keverjük össze, majd kézzel jól gyúrjuk össze.
A gömbölyűre formázott tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kör alakra, akkorára, hogy egy 28 centi átmérőjű kerámia sütőformába passzoljon, és nagyjából két centis peremet is tudjunk képezni belőle (ld. jobb oldali kép).
Mielőtt a tésztát a sütőformába tennénk, a formát vékonyan kenjük meg olajjal. Igazítsuk el benne a tésztát, majd villával szurkáljuk meg néhány helyen.
A tészta teljes felületére először a felkockázott burgonya kerüljön, majd öntsük rá a túrós tölteléket, végül hintsük meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Sütési hőfok: 180, sütési idő: 45-50 perc. Ha a teteje kezd megbarnulni, takarjuk le alufóliával. Melegen tálaljuk.
Recept, fotók: www.kitchenandaroma.com
Fordította: Mesterházy Mónika
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025