A húsvétról maradt csokikat süteménybe is felhasználhatjuk. A saját készítésű táblás csoki előnye, hogy tetszés szerint ízesíthetjük, és többféle - például ízesített - csokoládé felhasználásával különleges édességet készíthetünk. Csokitábla készítő forma szükséges hozzá, de szilinkon bonbonformát is használhatunk.
A táblás csoki kb. 10 dkg vegyes maradék tejcsokiból készült (ezek közül az egyik narancsos ízesítésű), pluszban egy sportszeletet is hozzáadtam.
A mogyorót feltörtem (a belső vékony héját nem távolítottam el).
Egy lábasban vizet forraltam. Vízgőz felett - egy tálkában - megolvasztottam a csokoládét.
A csokitábla készítő formában egyenletesen elosztottam a mogyorót...
...majd ráöntöttem az olvadt csokit és spatulával elsimítottam a formában. A csokival megtöltött formát finom mozdulatokkal a munkapulthoz koccantottam, hogy a csokimassza jól szétterüljön (a tetején így kis kikandikálnak a mogyorószemek).
Hagytam egy kicsit hűlni, majd alufóliával lazán lefedve a hűtőbe tettem. Nagyjából fél óra alatt megdermed, a csoki könnyen kivehető a formából. Sokféleképp ízesíthetjük a saját készítésű csokit - érdemes kipróbálni!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.