3 tojásfehérje (opcionális - én csupán azért adom hozzá a pudinghoz, hogy ne vesszen kárba a fehérje)
Elkészítés
Az élesztőt kevés cukorral, liszttel, langyos tejjel felfuttatom.
A lisztet mély tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, élesztőt, tojássárgáját, sót, citromhéjat, vaníliás cukrot, és annyi tejet, hogy a tészta ne legyen lágy.
Kézzel vagy fakanállal addig dolgozom a tésztát, amíg elválik a tál falától. Ekkor hozzáadom az olvasztott vajat, letakarom, és meleg helyen hagyom kelni.
Egy sütőformát (tepsi vagy kuglófforma) kivajazok. Felolvasztom a 100 g vajat, egy evőkanállal „galuskát" szaggatok, megforgatom a vajban, a mandulában, majd rétegesen elhelyezem a formában.
Újrakelesztem, majd közepes hőfokon (170°C) kb. 40 percig sütöm. Amikor kész, tálra borítom.
A galuskák könnyen elválnak egymástól. Az öntethez kemény habbá verem a (cukros) tojásfehérjéket. A szokásos módon megfőzöm a pudingot, és még melegen hozzákeverem a tojáshabot.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.