Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Mandulás aranygaluska pudingos-tojáshabos öntettel

Mandulás aranygaluska pudingos-tojáshabos öntettel

Mandulás aranygaluska pudingos-tojáshabos öntettelHozzávalók kb. 6 adaghoz

A galuskához

  • 500 g liszt
  • kb. 250 ml tej
  • 80 g (nád)cukor
  • 20 g élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 80 g vaj
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • 100 g olvasztott vaj
  • kb. 150 g cukros darált mandula

Az öntethez

  • 1 csomag tejszín ízű főzőpuding
  • 3 ek (nád)cukor
  • 500 ml tej
  • 3 tojásfehérje (opcionális - én csupán azért adom hozzá a pudinghoz, hogy ne vesszen kárba a fehérje)

 

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukorral, liszttel, langyos tejjel felfuttatom.
  2. A lisztet mély tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, élesztőt, tojássárgáját, sót, citromhéjat, vaníliás cukrot, és annyi tejet, hogy a tészta ne legyen lágy.
  3. Kézzel vagy fakanállal addig dolgozom a tésztát, amíg elválik a tál falától. Ekkor hozzáadom az olvasztott vajat, letakarom, és meleg helyen hagyom kelni.
  4. Egy sütőformát (tepsi vagy kuglófforma) kivajazok. Felolvasztom a 100 g vajat, egy evőkanállal „galuskát" szaggatok, megforgatom a vajban, a mandulában, majd rétegesen elhelyezem a formában.
  5. Újrakelesztem, majd közepes hőfokon (170°C) kb. 40 percig sütöm. Amikor kész, tálra borítom.
  6. A galuskák könnyen elválnak egymástól. Az öntethez kemény habbá verem a (cukros) tojásfehérjéket. A szokásos módon megfőzöm a pudingot, és még melegen hozzákeverem a tojáshabot.

Jó étvágyat!

 

 

Fazekas Hajnalka

 

Recept és fotó: Fazekas Hajnalka




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu