Egy süti, amely rabul ejt a látványával és az ízével! Aki szereti a túrós édességeket, nem fog csalódni! Többféle elnevezése ismert: kukucskálós süti, búvár szelet, boci szelet.
Hozzávalók:
A kakaós gömbökhöz
12,5 dkg margarin,
20 dkg finomliszt,
3 evőkanál kakaópor,
15 dkg cukor,
2 egész tojás,
fél csomag sütőpor
A túrókrémhez
50 dkg túró,
15 dkg porcukor,
12,5 dkg margarin,
2 csomag vaníliás cukor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
4 tojás sárgája,
4 tojás felvert habja
Elkészítése:
A kakaós gömböcök hozzávalóit alaposan gyúrjuk össze, majd formáljunk belőle kb. 2 centi átmérőjű gömböket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe szellősen helyezzük egymás mellé a golyókat, erre kerül majd a túrós massza.
A túrókrém hozzávalóit alaposan keverjük el, a tojáshabot a legvégén adjuk hozzá.
A masszát öntsük rá a kakaós gömbökre, simítsuk el egyenletesen a tepsiben (a túrókrém teljesen befedi a golyókat).
Előmelegített sütőben süssük 160 Celsius-fokon, légkeveréses funkción nagyjából fél óráig.
A legjobb, ha a tűpróbára hagyatkozunk - ha a túrókrém kezd megpirulni, valószínűleg a kakaós gömbök is átsültek.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.