A cukrozott langyos tejben futtassuk fel az élesztőt.
A lisztet szitáljuk egy közepes keverőtálba, adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a sót - morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk össze, dagasszuk (kézzel vagy géppel).
Ha a tészta már nem ragad, dagasztás közben itt-ott hólyagosodik, hagyhatjuk pihenni. Takarjuk le konyharuhával és kelesszük 45 percig.
Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket: a felolvasztott vajban keverjük el a fahéjat és a cukrot.
Ha megkelt a tészta, lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki nagyjából 1 centi vastagra, majd a fahéjas krémet kenjük rá. Tekerjük fel a tésztát szorosan, majd vágjunk belőle 1,5-2 centis szeleteket.
A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra és 15-20 percig hagyjuk tovább kelni, majd előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig 180-as hőfokon.
A csigákat szórjuk meg porcukorral, de mivel így is kellően édes, ezt el is hagyhatjuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.