Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Kelt tésztás fahéjas csiga

Kelt tésztás fahéjas csiga

Fahéjas csiga kelt tésztábólHozzávalók 12 csigához
Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 1,25 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg vaj

Töltelékhez

  • 3 evőkanál finomra őrölt fahéj
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 dkg vaj

 

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. A cukrozott langyos tejben futtassuk fel az élesztőt.
  2. A lisztet szitáljuk egy közepes keverőtálba, adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a sót - morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk össze, dagasszuk (kézzel vagy géppel).
  3. Ha a tészta már nem ragad, dagasztás közben itt-ott hólyagosodik, hagyhatjuk pihenni. Takarjuk le konyharuhával és kelesszük 45 percig.
  4. Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket: a felolvasztott vajban keverjük el a fahéjat és a cukrot.
  5. Ha megkelt a tészta, lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki nagyjából 1 centi vastagra, majd a fahéjas krémet kenjük rá. Tekerjük fel a tésztát szorosan, majd vágjunk belőle 1,5-2 centis szeleteket.
  6. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra és 15-20 percig hagyjuk tovább kelni, majd előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig 180-as hőfokon.
  7. A csigákat szórjuk meg porcukorral, de mivel így is kellően édes, ezt el is hagyhatjuk.

 

 

MM

 

 Recept és fotó: Mesterházy Mónika




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu