Mindenkinek van kedvenc csalái receptje, nálunk egy ideje a jugoszlá kalás a favorit. Hetente egyszer biztosan megsütöm. Anya receptje. Imádjuk! Babicz Rita, az Életszépítő Magazin szerkesztők receptje.
Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg sima liszt,
10 dkg rétesliszt,
3 kávéskanál só,
3 evőkanál kristálycukor,
1 dl étolaj,
0,5 l tej
1 cs élesztő
A krémhez:
20 dkg margarint kikeverünk
3 kávéskanál sóval,
3 tojássárgájával.
Elkészítés:
Langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt, 2 kanál lisztet, és jó 10 percig állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a sót, az olajat s fokozatosan a lisztet.
Dagasztjuk, kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet.
Ha a tészta megkelt, kiborítjuk a tálból és háromfelé vágjuk.
Téglalap alakúra kinyújtjuk megkenjük a krémmel, és feltekerjük mint a bejglit, majd megszórjuk sajttal, szezámmaggal, lenmaggal vagy egész köménnyel (ízlés szerint).
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.