Ritáéknál hónapok óta ez az egyik kedvenc házi édesség - érdemes kipróbálni! Egyszerűen elkészíthető, mutatós és nagyon finom! Hidegen és frissen sülve egyaránt fogyasztható.
Hozzávalók a tésztához
25 dkg finomliszt
10 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez
15 dkg kristálycukor
5 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
4 pohár natúr joghurt
4 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A lisztet a sóval a sütőporral és a puha margarinnal dolgozzuk össze, adjuk hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a citromhéjat. Gyúrjuk a tésztát alaposan össze. Ha keménynek találjuk, adjunk hozzá tejfölt. Fél órát hagyjuk pihenni hideg helyen.
A krémhez keverjük össze a joghurtot, a tejföld, a cukrot, a lisztet és a vaníliás cukrot, majd a végén adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét.
A tészta felét nyújtsuk 1 centisre, majd tegyük a vékonyan kiolajazott tepsibe. A krémet simítsuk a tésztára, majd a maradék tésztát egyenletesen reszeljük a krémre.
Előmelegített sütőben süssük 180 C fokon, nagyjából 35 percig. Ha megsült, szórjuk meg porcukorral. Hidegen és melegen is fogyasztható - nagyon finom!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.