Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Habos diós sütemény

Habos diós sütemény

Habos diós süteményA tésztához

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál víz
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor

A sárga krémhez

  • 4 tojássárgája
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 15 dkg margarin

A fehér habhoz

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor

 

Megosztás Nyomtatás

A tészte elkészítés:

  1. A tojássárgákat a porcukorral, a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet és a sütőport, s alaposan elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, s óvatosan a diós masszához keverjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

A sárga krém elkészítése:

  1. A tojássárgákat a liszttel, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a tejjel simára keverjük.
  2. Lábasban lassú tűzön besűrűsödésig főzzük.
  3. Ha kihűlt, hozzákeverünk 15 dkg margarint.
  4. A krémet a diós tésztára kenjük.

Fehér hab:

  1. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
  2. A habot a sárga krémre kenjük, végül csokit reszelünk rá (próbáljuk ki sportcsokival!).


Háromrétegű habos diós sütemény - klasszikus házi édesség, melyet hétvégékre, jeles alkalmakra érdemes elkészíteni. Tíz tojásból készül, dióval, ezért nem tartozik a legolcsóbb édességek közé, de nagyon dekoratív és szinte mindenki szereti, az íze mennyei.

 

 

Babicz Rita

Recept, fotók: Életszépítők | Falatkaland




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu