Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Fűszeres diólikőr zöld dióból

Fűszeres diólikőr zöld dióból

DiólikőrHozzávalók

  • 25-30 dkg zöld dió
  • 10-15 db szegfűbors
  • 4-5 db csillagánizs (elhagyható)
  • 4-5 fahéj rúd
  • 35-40 dkg kristálycukor
  • 1 liter gyümölcspálinka (vodkából is elkészíthető)

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. Mossuk meg a zöld diót, majd éles késsel vágjuk ketté, esetleg negyedeljük. (Használjunk gumikesztyűt, különben napokig zöld lesz a kezünk...)
  2. A diót szórjuk egy közepes befőttes üvegbe.
  3. Adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot, végül öntsük hozzá az alkoholt.
  4. Zárjuk le az üveget a fedelével.
  5. Az első napokban rázogassuk, de különösebb teendőnk nem lesz vele: hűvös, sötét helyen hónapokig hagyjuk a szeszben ázni a diót és a fűszereket, jól összeérnek az ízei.
  6. Végül szűrjük le és adagoljuk díszes kis üvegekbe. Karácsonykor már fogyasztható.

A fotón látható likőr 2013. nyarán készült. Most, hogy ismét szüreteltem lekvárhoz zöld diót, eszembe jutott, hogy megfeledkeztem a tavalyi likőrről. A dió egy évig ázott a pálinkában. A végeredmény nagyon különleges: kissé keserű, fűszeres likőr, nyomokban emlékeztet az unikumra. Érdemes kipróbálni!

 

MM

 

 Recept és fotó: Mesterházy Mónika




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu