A tojásfehérjéket verjük fel lágy habbá, majd kanalanként adjuk hozzá a porcukrot (vagy apró szemű kristálycukrot), s addig verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk.
Szitáljuk hozzá a kakaóport, öntsük hozzá az ecetet, majd adjuk hozzá a finomra aprított csokoládét, és óvatosan keverjük össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük rá egy 23 centi átmérőjű csatos tortasütő peremét. A habot öntsük a formába, egyengessük el, majd a formát le is vehetjük a tepsiről.
Tegyük a tepsit a sütőbe és 150-es hőfokon süssük a habot nagyjából 1 óráig. A hab külső része megrepedezik, a belseje puha marad.
Sütés után ne vegyük ki rögtön a sütőből, mert összeesik. Nyissuk résnyire a sütő ajtaját, s így hagyjuk kihűlni.
Az óriás habcsókot tegyük tortatálra, vagy egy nagyobb lapos tányérra. A tejszínből készítsünk lágy habot, s halmozzuk a tortára.
Végül a tejszínhabra halmozzuk a tisztított, felszeletelt epret. Díszíthetjük csokiforgácsokkal is.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.