Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Epres Pavlova torta

Epres Pavlova torta

Epres pavlov tortaHozzávalók

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor (20-22% kakaótartalmú)
  • 1 teáskanál ételecet
  • 5 dkg jó minőségű étcsokoládé finomra aprítva
  • 1/2 liter zsíros tejszín
  • 1/2 kg tisztított, szeletelt eper

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket verjük fel lágy habbá, majd kanalanként adjuk hozzá a porcukrot (vagy apró szemű kristálycukrot), s addig verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk.
  2. Szitáljuk hozzá a kakaóport, öntsük hozzá az ecetet, majd adjuk hozzá a finomra aprított csokoládét, és óvatosan keverjük össze.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük rá egy 23 centi átmérőjű csatos tortasütő peremét. A habot öntsük a formába, egyengessük el, majd a formát le is vehetjük a tepsiről.
  5. Tegyük a tepsit a sütőbe és 150-es hőfokon süssük a habot nagyjából 1 óráig. A hab külső része megrepedezik, a belseje puha marad.
  6. Sütés után ne vegyük ki rögtön a sütőből, mert összeesik. Nyissuk résnyire a sütő ajtaját, s így hagyjuk kihűlni.
  7. Az óriás habcsókot tegyük tortatálra, vagy egy nagyobb lapos tányérra. A tejszínből készítsünk lágy habot, s halmozzuk a tortára.
  8. Végül a tejszínhabra halmozzuk a tisztított, felszeletelt epret. Díszíthetjük csokiforgácsokkal is.

 

Fotók: Lévárdi Angelika | Recept: Nigella Lawson, www.eletszepitok.hu

 




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu