Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Csokis pite

Csokis pite

Csokis piteHozzávalók

A töltelékhez:

  • 15 dkg pirított mogyoró,
  • 3 dl tejszín,
  • 40 dkg étcsokoládé,
  • 25 dkg mascarpone sajt

A tésztához:

  • egy kis fehérbor,
  • egy kevés só,
  • 1 evőkanál tejföl,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 1 db tojás,
  • fél csomag sütőpor,
  • 30 dkg liszt (fele-fele arányban rétes- és finomliszt),
  • 15 dkg margarin

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejfölt, egy kevés sót, végül a fehérbort.
  2. Sima tésztává gyúrjuk. Ha túl kemény, hozzáadunk egy kis fehérbort.
  3. A tésztát kinyújtjuk, kerek sütőformába simítjuk, megszurkáljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Amikor a tészta lehűlt, beborítjuk alufóliával, amelyre szárazbabot szórunk, hogy a tészta alja ne púposodjon föl.
  5. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon.
  6. Ha megsült, eltávolítjuk a babot, lehűtjük a tésztát, és megtöltjük a töltelékkel.
  7. A töltelékhez a csokoládét kis lángon, folyamatos keverés mellett 1 dl tejszínben fölolvasztjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarpone sajtot és a felvert maradék tejszínt.
  8. Megtöltjük vele a pitét és feldíszítjük a pirított mogyoróval.
    Hűtve tálaljuk.

 

 

Babicz Rita

Recept, fotók: Életszépítők | Falatkaland




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu