3 banán félbevágva, majd hosszában fél centi vastagra szeletelve (banánból, almából, puha körtéből vegyesen is készíthetjük)
1 egész tojás
3 evőkanál dkg liszt (kb. 5 dkg)
1,5 dl tej (a tej harmadát szénsavas ásványvízzel, szódavízzel helyettesíthetjük)
1 evőkanál napraforgó olaj
csipetnyi só
1 evőkanál barnacukor (kristály- vagy porcukor is jó hozzá)
2 dkg vaj a sütéshez
fahéjjal kevert porcukor a szóráshoz
Elkészítés
Sűrű palacsintatésztát készítünk: a tojást egy kisebb tálba ütjük, felverjük kézi habverővel, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat.
Csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáöntjük.
Sűrű palacsintatésztát kapunk, ebbe forgatjuk a szeletelt banánt vagy a karikára vágott almát.
Serpenyőben, teflonos palacsintasütőben egyaránt megsüthető. Felhevített vajon a masszába forgatott gyümölcsdarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Hagyjuk pár percig hűlni, s máris tálalható. Fahéjas porcukorral hintsük meg.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.