Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Bundás banán

Bundás banán

Bundás banán

Hozzávalók 2 személyre
A sűrű palacsintatésztához

  • 3 banán félbevágva, majd hosszában fél centi vastagra szeletelve
    (banánból, almából, puha körtéből vegyesen is készíthetjük)
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál dkg liszt (kb. 5 dkg)
  • 1,5 dl tej (a tej harmadát szénsavas ásványvízzel, szódavízzel helyettesíthetjük)
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál barnacukor (kristály- vagy porcukor is jó hozzá)
  • 2 dkg vaj a sütéshez
  • fahéjjal kevert porcukor a szóráshoz

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. Sűrű palacsintatésztát készítünk: a tojást egy kisebb tálba ütjük, felverjük kézi habverővel, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat.
  2. Csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáöntjük.
  3. Sűrű palacsintatésztát kapunk, ebbe forgatjuk a szeletelt banánt vagy a karikára vágott almát.
  4. Serpenyőben, teflonos palacsintasütőben egyaránt megsüthető. Felhevített vajon a masszába forgatott gyümölcsdarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. Hagyjuk pár percig hűlni, s máris tálalható. Fahéjas porcukorral hintsük meg.

 

 

MM

 

 Recept és fotó: Mesterházy Mónika




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu