Az almákat meghámozom, óvatosan kivájom a magházukat, és nagyjából 1 centi vastag szeleteket vágok belőlük.
Megforgatom őket fahéjas porcukorban.
Sűrű palacsintatésztát készítek (3 almához 2 tojásból készítettem).
A sűrű masszában megforgatom az almaszeleteket, és nem túl forró főzőlapon, vagy közepes lángon teflonos palacsintasütőben mindkét oldalukat pirosra sütöm.
Az almaszeletek kicsit megpuhulnak, de nem esnek össze.
Tálalási tipp: a még forró, vagy meleg almaszeletekre fahéjas porcukrot szórok, majd egy-egy gombóc vaníliafagyi kerül rájuk. Házi gyümölcslekvárral is nagyon finom!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.