Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Bundás akácvirág

Bundás akácvirág

Bundás fehérakácAmi egyből eszünkbe jut az akácról, az a méz. Pedig jó teának, szörpnek és ehetjük is a virágát.

Az akác május végén, június elején virágzik. Többféle népies elnevezése van, ezek közül az egyik legszebb az istenpapucsa. Akácszörpöt a bodza szörphöz hasonlóan készíthetünk. Teaként kiváló köhögéscsillapító, görcsoldó, jó a gyomorsavra is. Virágát beleforgathatjuk palacsintatésztába, fánkba. Mi egyszerűen fürtösen bundázzuk és kisütjük.

 

Megosztás Nyomtatás

Két tojást 2 evőkanál cukorral habosra keverünk. Hozzákeverünk 20 dkg finomlisztet és 2-2,5 dl tejet. Az akác virágát fürtösen belemártogatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

 

Babicz Rita

Recept, fotók: Életszépítők | Falatkaland




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu