maréknyi durvára tört étcsoki vagy sütésálló csokoládé kocka (Szerencsi)
2 közepes alma megházmozva, apróra felkockázva
Elkészítés
A tojásokat keverőtálba ütjük, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott (nem forró) vajat, a joghurtot, a rumot/rumaromát és alaposan összekeverjük.
A lisztet átszitáljuk, elegyítjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
A végén hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát és a csokit.
A tésztát muffinpapírral bélelt muffinsütőbe kanalazzuk, és előmelegített sütőben 180-as hőfokon nagyjából 20 percig sütjük.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.