Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Csokoládé › Csokoládé-körte torta

Csokoládé-körte torta

Hozzávalók: A tésztához: 125g finomliszt Egy csipetnyi só 55g vaj, felkockázva 30-45ml víz A tortához: 125g őrölt mandula 2 nagyobb tojás 125g vaj, megpuhítva 95g porcukor 185g keserű csokoládé, felolvasztva 3 körte, meghámozva, kimagvazva és felnegyedelve Creme fraiche, a tálaláshoz
Nyomtatás
Csokoládé-körte torta Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Keverjük össze egy tálban a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat és kézzel dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a vizet is, hogy könnyebben dolgozhassunk vele. Nyújtsuk ki a tésztát 1 cm-es vékonyságúra, majd béleljünk ki egy 24cm-es tortaformát. Tegyük hűtőbe min. 20percre, de ha van időnk, tovább is ott hagyhatjuk. Ha kivettük, 10perc alatt süssük ki a tésztát, majd tegyük félre és vegyük le a sütő hőmérsékletét 170°C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Keverjük össze a mandulát, a tojást, a vajat és a cukrot, majd adjuk a felolvasztott csokoládéhoz, amíg az még meleg. Öntsük a keveréket a tortaformába, majd nyomkodjuk bele a körte szeleteket. A tortát 45 percig sütjük, amíg a tészta arany barna lesz és a csokoládé-mandula keverék megszilárdul. Melegen tálaljuk, creme fraiche-sal. Forrás: www.jamieoliver.com
Kígyós Adrienn

Együttműködő partnerünk a chocoMe

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu