Hideg csokoládétorta pekándióval és habcsókkal
Hozzávalók:
200g háztartási keksz
110g egész pekándió, durván összeaprítva
110g pisztácia, meghámozva
10 koktélcseresznye
2 habcsók, összetörve
150g sótlan vaj
1 ek. golden syrup
200g étcsokoládé...
Csokis clafoutis karamellizált naranccsal
Hozzávalók:
5 narancs
100g étcsokoládé (70%-os kakaótartalom)
80g sótlan vaj
115g liszt
115g őrölt mandula
115g cukor
Csipetnyi só
2 nagyobb tojás
3 tojássárgája
180ml tej
100g fehér csokoládé, összetörve
500ml creme fraiche...
Csokoládé-körte torta
Hozzávalók:
A tésztához:
125g finomliszt
Egy csipetnyi só
55g vaj, felkockázva
30-45ml víz
A tortához:
125g őrölt mandula
2 nagyobb tojás
125g vaj, megpuhítva
95g porcukor
185g keserű csokoládé, felolvasztva
3 körte, meghámozva, kimagvazva és felnegyedelve
Creme fraiche, a tálaláshoz...
Virágzó briliáns sütemények
Hozzávalók:
250g sótlan vaj
200g étcsokoládé (70% kakaótartalommal)
75g szárított meggy (ajánlott)
50g felaprított dió (ajánlott)
80g kakaópor, átrostálva
65g liszt
1 tk. sütőpor
360g porcukor
4 nagyobb tojás
Ajánlott: 1 citrom reszelt héja
Ajánlott: 250ml creme fraiche...
Jamie Oliver és a csoki
Jamie Oliver ismert televíziós személyiség külföldön és hazánkban is. Főzőműsorait emberek tízezrei követik nyomon és előszeretettel felhasználják a pimasz séf nagyszerű receptjeit. Lássuk, milyen csokoládés receptekkel szolgál Jamie!...
Csokoládé - Édesség vagy narkotikum?
A csokoládéevés egyik legkellemesebb velejárója az a jó ,,érzés'', melyet már rengeteg ember megtapasztalt, egy-egy tábla elfogyasztása után. Több mint 300 féle kémiai vegyületet tartalmaz. ...
A csokoládé szív- és érrendszerünkre gyakorolt hatása
Sok más jótékony tulajdonsága mellett, a csokoládé kifejezetten jó hatással lehet szív- és érrendszerünkre, csökkentve ilyen típusú betegségeink kialakulását. Két amerikai orvos nemrégiben tanulmányokat végzett ennek bizonyítására, mely sikeresen zárult, ám soha nem tudják eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a mértékletesség betartása. ...
Csupa csoki
Ahhoz, hogy különböző csokoládéfajtákat készítsenek, eltérő mennyiségben vegyítik a kakaóvajat és a kakaómasszát. Az alábbi összetevőket tartalmazzák a különböző csokifajták:
- Keserű csokoládé: cukor, kakaóvaj, kakaómassza és (néha) vanília
- Tejcsokoládé: cukor, kakaóvaj, kakaómassza, tej vagy tejpor, vanília
- Fehér csokoládé: cukor, kakaóvaj, tej vagy tejpor, vanília...
Kakaótörténelem
A kakaó egy igen sokoldalú növény, melyet már évezredek óta termesztenek és fogyasztanak az emberek. Ez nemcsak íze és sokoldalú felhasználási módja miatt van így, hanem mert rengeteg áldásos hatása van egészségünkre nézve. Továbbra se hanyagoljuk hát életünkből, bátran fogyasszuk ételként vagy italként egyaránt. ...