Nagy sikerű, teltházas Gálakoncerttel kezdetét vette a 20. születésnapját ünneplő Budavári Borfesztivál esemény sorozata. A koncert különlegessége volt, hogy Orff: Carmina Burana című világhírű művére Cakó Ferenc kiváló és érdemes művész kimondottan erre az alkalomra, és erre a műre kidolgozott egyedülálló, szemet és lelket gyönyörködtető élő homok animációját először láthatta a nagyközönség olyan neves szólisták közreműködésével, mint Miklósa Erika, Gulyás Dénes és Massányi Viktor.
A zenei és táncprodukciók szeptember 7-én folytatódnak és öt napig tartanak a Budavári Borfesztivál fesztiválszínpadán.
Ünnepélyes megnyitó szeptember 7-én 17.30 órakor Fazekas Sándor agrárminiszter és Monsieur Renée Roudaut, Franciaország Magyarországi Nagykövete közreműködésével.
19.30 órakor nyitókoncert a Csík Zenekarral.
Az öt napon át tartó rendezvényen fellép többek között a Ghymes Együttes, Bognár Szilvia és az Etnoé, a Benkó Dixileand Band, a Hot Jazz Band, az Orosz Zoltán Quartett, az eMeRTon díjas Borbély Műhely, Micheller Myrtill és zenekara, Pál István Szalonna és bandája, a Vivat Bacchus Énekegyüttes, a Bartók Béla Férfikar és Farkas Sándor bárzongorista.
A hagyományokat folytatva szeptember 10., szombat a népzene és néptánc gála napja. A látványos szüreti felvonuláshoz kapcsolódóan, 13.00 órakor a Kapisztrán téren ünnepi áldomásra, egy pohár finom Tokaji bor közös elfogyasztására várnak a szervezők minden érdeklődőt és ünnepelni vágyót. Az ünnepi áldomás szövegét Szarka Tamás mondja el, a zenét hozzá Szarka Gyula és zenekara biztosítja. 15.00 órától a fesztiválszínpadon: a Bodrog, a Kertész, a Lippentő, a Tanac, a Zalai Táncegyüttes, a Kutyakölykök és az Etnofon Zenei Társulás.
Díszvendég: Franciaország.
Lesz borbíráló tréning, Fesztivál bora választás, Kreatív Gyereksarok, pezsgőlovag avatás, születésnapi torta, Kocc.pont, Meglepetés.pont, az első 25 ezer vendég meglepetés ajándékot kap, azok a fiatalok, akik a fesztivál ideje - szeptember 7 - 11. között -töltik be a 20. életévüket ingyen jöhetnek be a Borfesztiválra.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024