Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Minőség a hagyományok nyomában

Minőség a hagyományok nyomában

Az Ősi család nem csupán kiváló minőségű villányi borokat kínál, hanem különleges szolgáltatásaival is igyekszik a vásárlók kedvében járni. A három generáció óta szőlőtermesztéssel foglalkozó borászfamília klasszikus fahordóban érlelt zamatos borai akár az interneten is megrendelhetőek, ráadásul új logisztikai rendszerüknek köszönhetően
a nagykereskedők haszna a vásárlók zsebében marad. Minőség a hagyományok nyomában Az első szőlőtőkéket a 60-as években ültette idősebb Ősi Mihály és a hagyományt folytatta fia, Ősi Mihály is, majd a fiatalabb generáció bővítette újabb ültetvényekkel
a ma 9 hektáros birtokot, ahol a hagyományos és a nemzetközi
szőlőfajták egyaránt megtalálhatóak. A gondos szőlőművelést tradicionális kézi szüretelés követi. A borfeldolgozás
a családi hagyományok szerint, apáról fiúra szálló tudáson alapszik. A borok klasszikus fahordós érlelés után kerülnek palackba, ezután következik
a palackos érlelés.
Ősi Pincészet Villány
A Szársomlyó déli oldalán
Az Ősi Pincészet és Szőlőbirtok Magyarországon a Villányi-hegységhez tartozó Szársomlyó déli oldalán
helyezkedik el. A pincészet központja Nagyharsányban, Villánytól 5 kilométerre van. Magyarországon
Dél-Baranyában a legtöbb a napsütéses órák száma, itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, s ez a mediterrán jellegű éghajlat nagyon kedvez a késői szüretelésű szőlőfajtáknak is. A Szársomlyó hatalmas mészkőtömbje még télen is védelmet nyújt a szőlőnek. A tengeri üledékes talaj kiválóan alkalmas szőlőtermesztésre. Tárgyi emlékek bizonyítják, hogy itt már a rómaiak is szőlőtermesztéssel foglalkoztak. Mivel az éghajlat és a talajösszetétel különösen előnyös a vörösbortermelésnek, ezért méltán vívott ki a villányi vörösbor nemzetközi elismerést.
,,Másnap a poharamban"
Az Ősi Pincészetben a klasszikus eljárásra
esküsznek.
- Tavaly áprilisban a villányi borversenyen a Portugieserünk nagyaranyérmes lett, pedig a mai napig hagyományosan, kádon erjesztjük a szőlőt, ahogy azt még a nagyapám és az édesapám is csinálta, Isten nyugosztalja őket. Hogy ez a megfelelő módszer, mi sem bizonyíthatja jobban, mint ez az elismerés - meséli Ősi Gábor, a pincészet vezetője.
A tökéletes bor azonban kevés. A család úgy érezte, a minőség
nem elég garancia arra, hogy a boruk valóban eljut a vevők széles köréhez. Ahhoz viszont makacsul ragaszkodnak, hogy a boraikat ne lehessen kapni a hipermarketekben. Olyan terjesztést szerettek volna kiépíteni, amely lehetővé teszi, hogy a fogyasztó kedvező áron és rugalmasan tudja megvásárolni az általa kiválasztott italt. Célként fogalmazódott meg az is, hogy közelebb kerüljenek a vevőikhez. Mindez pedig a közvetlen kapcsolaton alapul, e-mailen vagy akár telefonon.
- A ,,másnap a poharamban" szolgáltatás
lényege, hogy a vevő a kiválasztott bort közvetlenül tőlünk veheti meg, mi pedig másnap kiszállítjuk a kért rendelést. Kiépítettük a szükséges logisztikai hálózatot, a postaköltséget leszorítottuk 1000 forintra, és olyan praktikus csomagolást fejlesztettünk ki, hogy a borkedvelő akár egy üveg bort is meg tudjon vásárolni. Ily módon a kereskedők és a hipermarketek haszna a vevők zsebében marad, egyszerűen egy lépés megtétele nélkül. Kedvezmény már egy kartonnál
Ez már az új logisztikai rendszer! Egy karton bor rendelése esetén a pincészet jelentős, 15 százalékos árengedményt tud adni, miután a különböző megrendelések úgy mennek ki a pincészetből, mintha a teljes tételt egyetlen kereskedőhöz szállítanák.
És ha ez a logika érvényesül a kiszállításban, érvényesül
a megrendelésben is. A vevő bizonyos megrendelései után úgyanúgy, mint egy nagykereskedelmi áruház, kap árumintákat,
vagy a borokhoz kapcsolódó kínálóeszközöket, hogy jobban
el tudja ,,adni" a barátainak, családjának a nedűt.
Elérhetőség
Ősi Pincészet
és Szőlőbirtok
Villány

Borház:7773 Villány,
Barros Gábor u. 54.
Telefon: 30/23-54-860
E-mail: info@osipince.hu
Web: www.osipince.hu
A bor tehát a termelőtől közvetlenül a vásárlóhoz kerül, és olcsóbban, mint ha a kereskedőtől vette volna. Továbbá az Ősi Pincészet 100 százalékos pénzvisszafizetési garanciát vállal a termékeire. Ez a kapcsolat arra is jó, hogy a bizalom erősödjön termelő és fogyasztó között. Az érdeklődő dolga csak annyi, hogy a számára legkiválóbb borokat megrendeli az www.osipince.hu címen vagy akár telefonon, a megrendelt termék pedig a következő napon megérkezik a megadott címre.
A 5 százalékos árengedmény csak a Gasztrostúdió.hu olvasóira vonatkozik, ezért kérjük, hogy megrendelésénél mindenképpen
jelezze.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu