Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Gálaebédet rendeztek az Év Bortermelője tiszteletére

Gálaebédet rendeztek az Év Bortermelője tiszteletére

A Corinthia Grand Hotel Royal Báltermében és Valetta termében 2008. február 17-én, vasárnap délben 340 vendég vett részvételével rendezték meg azt a gálaebédet, amelynek díszvendége Frittmann János, 2007. Év Bortermelője volt. A Magyar Bor Akadémia 1992 óta minden évben megválasztja „Az év bortermelője” címmel kitüntetett borászt és tiszteletére Gálaebédet szervez, mely egyben a magyar konyhamûvészet és borászat közös ünnepe is. A 2007. „Év Bortermelője” címet Frittmann János, a Kunsági borvidék jeles képviselője, soltvadkerti borász (Kunsági borvidék) nyerte el. A tiszteletére rendezett Gálaebéden, a Corinthia Grand Hotel Royal Báltermében és Valetta termében 2008. február 17-én, vasárnap délben 340 vendég vett részt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Gráf József, Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter és dr. Majorosi Emese, a rendezvény főtámogatója, a Pannon GSM sajtó és információs igazgatója. A közel öt órán át tartó program a Bálteremben kezdődött, ahol a 2007. „Év Bortermelője” választás nyertese és utolsó szavazókörbe bekerült 5 borász - Konyári János (Balatonboglári borvidék) Légli Ottó (Balatonboglári borvidék) Dr. Lőrincz György (Egri borvidék) Szöllősi Mihály (Ászár-Neszmély borvidék) - mutatkoztak be boraikkal. A gálaebéd házigazdája és mûsorvezetője Lukács Sándor Jászai Mari és Prima Primissima díjas színmûvész, a Magyar Bor Akadémia tagja vezényletével peregtek az események. Dr. Sümegi József, a Magyar Bor Akadémia elnöke méltatta a díjazottat, majd további köszöntők, koccintások, irodalmi betétek, zenei csemegék - Pribojszki Mátyás Band és a Vivat Bacchus énekegyüttes közremûködésével - váltogatták egymást. A fő attrakció azonban a három előételből, 4 főételből és desszertből álló kulináris különlegességnek számító menüsor volt. Az ételeket „Az Év Bortermelője” és nemes vetélytársai boraihoz olyan közismert séfek készítették, mint Bíró Lajos a Múzeum Étterem és a Bock Bisztró konyhafőnöke, Cseh János a Gundel Étterem vezető konyhafőnöke, Segal Victor a Segal Étterem konyhafőnöke és Vomberg Frigyes a Várkert kaszinó volt konyhafőnöke. Vincent Astiert pedig, a Corinthia Grand Hotel Royal nemzetközi reputációval rendelkező séfje volt, aki mindehhez a közös munkához a technikai hátteret és szervezettséget biztosította.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu