A Corinthia Grand Hotel Royal Báltermében és Valetta termében 2008. február 17-én, vasárnap délben 340 vendég vett részvételével rendezték meg azt a gálaebédet, amelynek díszvendége Frittmann János, 2007. Év Bortermelője volt.
A Magyar Bor Akadémia 1992 óta minden évben megválasztja „Az év bortermelője” címmel kitüntetett borászt és tiszteletére Gálaebédet szervez, mely egyben a magyar konyhamûvészet és borászat közös ünnepe is.
A 2007. „Év Bortermelője” címet Frittmann János, a Kunsági borvidék jeles képviselője, soltvadkerti borász (Kunsági borvidék) nyerte el.
A tiszteletére rendezett Gálaebéden, a Corinthia Grand Hotel Royal Báltermében és Valetta termében 2008. február 17-én, vasárnap délben 340 vendég vett részt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Gráf József, Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter és dr. Majorosi Emese, a rendezvény főtámogatója, a Pannon GSM sajtó és információs igazgatója.
A közel öt órán át tartó program a Bálteremben kezdődött, ahol a 2007. „Év Bortermelője” választás nyertese és utolsó szavazókörbe bekerült 5 borász - Konyári János (Balatonboglári borvidék) Légli Ottó (Balatonboglári borvidék) Dr. Lőrincz György (Egri borvidék) Szöllősi Mihály (Ászár-Neszmély borvidék) - mutatkoztak be boraikkal.
A gálaebéd házigazdája és mûsorvezetője Lukács Sándor Jászai Mari és Prima Primissima díjas színmûvész, a Magyar Bor Akadémia tagja vezényletével peregtek az események. Dr. Sümegi József, a Magyar Bor Akadémia elnöke méltatta a díjazottat, majd további köszöntők, koccintások, irodalmi betétek, zenei csemegék - Pribojszki Mátyás Band és a Vivat Bacchus énekegyüttes közremûködésével - váltogatták egymást.
A fő attrakció azonban a három előételből, 4 főételből és desszertből álló kulináris különlegességnek számító menüsor volt. Az ételeket „Az Év Bortermelője” és nemes vetélytársai boraihoz olyan közismert séfek készítették, mint Bíró Lajos a Múzeum Étterem és a Bock Bisztró konyhafőnöke, Cseh János a Gundel Étterem vezető konyhafőnöke,
Segal Victor a Segal Étterem konyhafőnöke és Vomberg Frigyes a Várkert kaszinó volt konyhafőnöke. Vincent Astiert pedig, a Corinthia Grand Hotel Royal nemzetközi reputációval rendelkező séfje volt, aki mindehhez a közös munkához a technikai hátteret és szervezettséget biztosította.