Július 25.-én este nyolc óra felé szép lassan kezdett megtelni a parkban felépített Bor utca, pedig a szerdai még csak a legelső napja volt az ötnapos Borfesztiválnak.
A borok és gasztronómiai ínyencségek szerelmesei bőséges kínálattal találhatták magukat szembe: nyolc pavilonban mintegy 70-80 féle bort árusítottak az ország minden fontos bortermelő vidékét képviselve, így éppúgy megtalálható volt a villányi, tokaji, balatoni bor, mint a dél-alföldi. A hazai ízeket egyrészről a Grape-Vine biztosította, akiknek egyik különlegessége az Egyházi és Világi Borok Versenyén aranyérmet nyert bora volt. másrészről a Dósai Pincészet, akik most 3 féle borral képviselték magukat.
De a többi pincészet is különleges borokkal várta a vendégeket: több aranyérmes bort meg lehet kóstolni, s olyan, frissiben elismert borászok termékét is, akiket idén választottak az év borászának, nem is akárhol, Tokajban. De vannak itt több éve elismert borászok, díjnyertes pincészetek is, így aki ráért, annak érdemes volt rászánni ezt az öt napot arra, hogy amilyen bort csak tudott azt megkóstolja. S ha megéheztek a fesztiválra kilátogatók, akkor sem volt baj: a grillsátor különleges csemegékkel várta a szomjukat oltott vendégeket, ahol a szegedi Grill fesztivál aranyérmese készíti a rabló nyársat, tarját, csülköt és minden földi jót. És ha ezek után valami keményebbre is vágytak: ott volt még a Zsindelyes pálinkafőzde, ahol 18 féle pálinkával csapathatták szét a kiadós étkeket.
UKM