Áfonyás gesztenyetorta
A habbá felvert tejszínt összekeverjük a gesztenyepürével. A krémet két felé elosztva rákenjük az alsó lapra és megszórjuk sűrűn áfonyával majd jöhet a következő rend krém és áfonya.
Díszítés: színes dekor cukor és Raffaello csokoládé tovább >>>
|
|
Áfonyás charlotte
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat alaposan kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd először a cukros sárgáját, utána a sütőporos lisztet keverjük hozzá. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmeleg tovább >>>
|
|
Áfonyás máktorta
A tojássárgákat 3 evőkanál hideg vízzel és a cukorral alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összedolgozzuk a sárgájával, majd beleforgatjuk a darált mákkal és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kivajazott, kilisztez tovább >>>
|
|
Áfonyás túrótorta
A tészta:
A reszelt citromhéjas liszthez hozzágyúrjuk a vajat, a sót, a tojást, a cukrot majd legvégül hozzáadunk egy kevés vizet, hogy jól összeálljon a tészta. Kibélelünk vele egy 26 cm-es kapcsos tortaformát és ezután bekapcsoljuk a sütőt 180 fok tovább >>>
|
|
Amerikai krémes - tortaként
A tészta hozzávalóit robotgéppel jól kikeverjük, és margarinnal kikent, liszttel megszórt - közepes méretű - tepsibe öntjük (Jelen esetben tortaformába öntöttem). Előmelegített 180 fokos sütőbe 25 -30 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a k tovább >>>
|
|
Csokis –epres katicás torta
A tortalaphoz előveszünk egy karimás tortástálat az alsó piskótalapot rátesszük és a karimát köréje pattintjuk. Megkenjük egy 1 ek mogyorókrémmel. Először elkészítjük az epres tölteléket. Az egyik tasak zselatint gőz fölött ½ dl vízben feloldjuk tovább >>>
|
|
Diós sárgarépatorta
Félreértés ne essék: nem nyúleleséget kínálok a sütemények oldalán. A sárgarépa vidám színével és édes ízével járul hozzá tortánk sikeréhez. A lisztet, a sütõport, a szódabikarbónát, a fahéjat, gyömbért, szegfûszeget, szerecsendiót és a sót tovább >>>
|
|
Duplán túrós torta
A margarint habosítsuk ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojást, citromhéjat a szódabikarbónát és felváltva fokozatosan a lisztet, tejet és túrót.
Ha összeállt a tésztánk, akkor a végén óvatosan keverjük bele a ribiszkét.
Sütőpapírral kibélelt 2 tovább >>>
|
|
Erdei gyümölcsös –tejszínes torta (sütés nélkül)
A margarint megolvasztjuk. 10 darab babapiskótát nejlonzacskóba teszünk, majd a zacskó száját összegumizzuk, és a piskótát összetörjük sodrófával. A piskótamorzsát összedolgozzuk a már kissé kihűlt, ám még folyékony margarinnal, és az alján sütőpapír tovább >>>
|
|
Feketeerdő torta
A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 3/4 részével. Hozzáadjuk a vizet. A kakaóport és a sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem kész, h tovább >>>
|
|
Fordított narancstorta
Kevés narancshéjat lereszelünk. A narancsot megpucoljuk, felszeleteljük (karikákra szeljük) és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis tovább >>>
|
|
Gyors epres torta
A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és alaposan összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a szódabikarbóna és a citromhéjat. Ezután a tejszínt keverjük bele, majd a lisztet és a tejfölt felváltva.
Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába tovább >>>
|
|
Madártej torta
Piskóta:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a tojássárgáját. A fehérjét a cukorral nem túl erős habbá verjük, majd a kikevert margarinhoz fokozatosan hozzáadjuk. Lazán elkeverjük úgy, hogy a többi járulékos anyagot f tovább >>>
|
|
Málnás túrótorta
A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan a cukros tojássárgájához keverjük. Apránként beleszitáljuk a lisztet, és a masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába tö tovább >>>
|
|
Oroszkrém torta
A kisült tortakarikát 3 részre vágjuk.
A vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral elkészítjük és kihűtjük.
A tejszínhabot kemény habbá verjük és kevés porcukorral ízesítjük és kevés olvasztott zselét csurgatunk bele hogy megőrizze állagát.
A kihűl tovább >>>
|
|
Piros bogyós márványtorta
A tortalaphoz a tojásokat habosra verem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozom a keményítõvel és sütõporral összevegyített lisztet. A tésztát az alján kivajazott tortaformába simítom, és kb. 25 percig 180 fokon sütöm. A süt tovább >>>
|
|
Részeges meggyes koszorú
Az idõben – legalább félórája – szobahõmérsékletre tett vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalisztet és a kukoricalisztbõl 10 dkg-ot elvegy tovább >>>
|
|
Tejszínes –karamell torta
A tortalaphoz előveszünk egy karimás tortástálat az alsó lapot rátesszük és a karimát köréje pattintjuk. Megkenjük egy 1 ek mogyorókrémmel. Először elkészítjük a pudingot 4 dl tejben a cukorral, majd félretesszük hűlni. A krémport a tasakon írt utasí tovább >>>
|
|
Tejszínes-gyümölcstorta
Ha a tortakarikánk kihűlt kettévágjuk és a belső oldalait vékonyan megkenjük áfonya dzsemmel.
Az alsó tortakarika köré visszahelyezzük a tortakarikánkat és a tejszín 3/4 részét belesimítjuk.
Áfonya dzsemet teszünk rá, majd a gyümölcsöket belenyomko tovább >>>
|
|
Valentin-napi szívtorta
Ha kihűlt vágjuk ketté és töltsük meg ízlés szerinti ízesítésű krémmel.
A pudingot készítsük el a szokásos módon, majd ha kihűlt töltsük meg vele a tortát. Tetszés szerint lazíthatjuk kihabosított vajjal vagy tejszínnel is. Ezzel megtöltjük a tortát tovább >>>
|
|
Vonatos málnás-fehércsokis marcipántorta
1. Elsőként 2,5 dl tejszínt felmelegítünk és felolvasztunk benne 1 tábla finom fehér csokit, ezután hűtőbe tesszük 4 órára.
2. Ezután megsütjük a kakaós piskótát. A tortalaphoz előveszünk egy karimás tortástálat, kivajazzuk és kilisztezzük. A lisz tovább >>>
|
|